Foto: DELFI

Trešdien, 5. novembrī, Latvijas autovadītāju rindas papildinājusi arī televīzijas seja un raidījuma Kinomānija vadītāja Anna Rozīte (attēlā), kura, neraugoties uz jau ar pirmo reizi nokārtotajiem eksāmeniem, autovadītāja apliecību ieguvusi tikai pusgada laikā.

”Lai gan teorijas un braukšanas eksāmenus nokārtoju jau ar pirmo reizi, autovadītāja apliecību kārtoju veselu pusgadu, jo man tas viss gāja tā lēnām. Sākumā noliku teoriju, tad visam pa vidu bija ceļojumi un dažādi citi darbi, un nu beidzot esmu nokārtojusi arī braukšanas eksāmenu.

Man nebija mērķis tiesības nokārtot pēc iespējas ātrāk, vienkārši zināju, ka tas jāizdara, un īpaši par to nesatraucos," sarunā ar DELFI Izklaide stāsta Anna. Prasmi vadīt automašīnu viņa apguvusi Drošas braukšanas skolā, kur guvusi arī zināšanas par nestandarta situācijām.

”Drošas braukšanas skolā ir lieliski instruktori, kā arī zinu, ka šim uzņēmumam ir īpašs apmācības kurss, lai apgūtu nestandarta situācijas uz ceļa un drošas autovadīšanas pamatus. Parasti to var apgūt papildus jau esošajai autovadīšanas prasmei, bet, tā kā tiesības liku pie viņu instruktoriem, šīs zināšanas nāca līdzi komplektā," stāsta Rozīte.

Anna atzīst, ka grūtākais bija braukšanas eksāmens, lai gan iesākumā šķitis, ka problēmas būs tieši ar teoriju.

”Sākumā šķita, ka nāksies krietni pasvīst ar teoriju, jo braukšana jau tāds nieks vien ir. Tomēr izrādījās otrādi. Ja uz teorijas eksāmenu jāatnāk vien labi apguvušam vajadzīgās zināšanas, jo, ja zini, tad zini, tad, kārtojot braukšanu, var gadīties dažādas neparedzētas situācijas vai vietas, kur pat nekad nav būts, kas jau ir krietni grūtāk," secina Anna.

Televīzijas seja sevi raksturo kā mierīgu un apdomīgu autovadītāju, lai gan apmācību laikā saņēmusi arī instruktoru aizrādījumus par nelielu apdomības trūkumu, izbraucot krustojumus, kā arī ar nepacietību gaida pirmo sastapšanos ar ceļu policiju.

”Šobrīd vēl neesmu pati braukusi, jo tiesības nokārtoju tikai trešdienas vakarā un šodien jau nācās doties savos darbos, kā rezultātā nebija izdevības sēsties pie stūres. Bet drīzumā to noteikti darīšu, un jāatzīst, ka ar nepacietību gaidu, kad mani apturēs kāds ceļu policists. Vēlos pati uz savas ādas izbaudīt šo procesu, un man interesē, kā tas būs, kad jāparāda dokumenti," joko Anna.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!