Foto: Publicitātes foto

No piektdienas, 9. novembra, Latvijas kinoteātros sāk demonstrēt jaunu amerikāņu trilleri Argo, kas balstīts uz patiesiem notikumiem. Filmas režisors un galvenās lomas atveidotājs ir Bens Afleks.

Filmas sižets ir sekojošs: 1979. gadā notika viena no saspīlētākajām ķīlnieku krīzēm pasaules vēsturē. ASV vēstniecībā Irānas galvaspilsētā Teherānā tika sagūstīti tās darbinieki, tomēr revolūcijas haosā sešiem amerikāņiem izdevās izbēgt. Ja bēgļus atrastu, viņiem nekavējoties izpildītu nāvessodu.

Neviens no ASV slepenā dienesta glābšanas plāniem sarežģītajā situācijā nederēja, tāpēc tika izvēlēts dienesta darbinieka Tonija Mendeza (Afleks) pārdrošais plāns - tik ļoti pārdrošs, ka tas būtu iespējams vienīgi kino.

Tikai vairākas desmitgades pēc dramatiskajiem notikumiem ASV valdība publiskoja materiālus un atklāja pasaulei, kā šī neticamā misija tika īstenota.

Filmas Argo oficiālais reklāmas treileris

Bez Afleka filmā piedalās vēl virkne pazīstamu aktieru - Alans Arkins, Džons Gudmens, Teits Donovans, Klea Divāla un citi.

Savukārt 40 gadus vecajam Aflekam ("Oskars" par scenāriju filmai Good Will Hunting) šī jau ir trešā pilnmetrāžas filma režisora krēslā - pirms tam viņš uzņēmis kritiķu cildinātas filmas Gone Baby Gone (2007) un The Town (1010).

Filma, kuras budžets ir 44 miljoni dolāru, uz ASV kinoteātriem iznāca pirms mēneša, un šajā laikā dubultojusi tajā ieguldītos līdzekļus - pasaules kino nomā tā nopelnījusi jau 90 miljonus dolāru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!