Pārsteidzot kolēģus un sabiedrību, acīmredzamas izmaiņas ārējā tēlā pēdējā laikā strauji piedzīvojusi Providus pētniece un politikas eksperte Iveta Kažoka (attēlā), un par šo fenomenu viedoklis ir arī skaistuma speciālistiem.

"Sabiedrība cilvēkus labprāt vērtē ne tikai pēc viņu runām vai darbiem, bet arī pēc ārējā izskata. Mums patīk skatīties uz koptiem un pievilcīgiem cilvēkiem, un, ja cilvēks papildus sevis teiktajam to visu vēl nostiprina ar ārējo izskatu, tad tas ir tikai apsveicami," sarunā ar DELFI Izklaide stāsta stiliste un vizāžiste Una Bernatoviča.

"Kažokas pārmaiņas vērtēju ļoti pozitīvi, un tās ir lielisks piemērs arī citām dāmām, kā ievērojami uzlabot savu izskatu. Publiskās jomās strādājošiem cilvēkiem nav jāizskatās kliedzoši spilgtiem, un koptu izskatu var viegli panākt ar minimāliem līdzekļiem un vienkāršiem paņēmieniem, kas arī lieliski redzami šeit.

Kažoka ir izvēlējusies vieglu grimu un elegantu frizūru, kas pilnībā atbilst politikas ekspertes profesijai. Pārvērtību rezultātā ir kļuvusi smalkāka arī seja, kas uzreiz rada spēcīgu efektu.

Ļoti labu efektu sniedz dabiskais grims - sejas tonis ir veselīgs, var arī redzēt, ka ir piestrādāts pie uzacīm, jo tās ir kļuvušas krietni izteiksmīgākas.

Tā kā uzacis sejā ir viens no svarīgākajiem elementiem, tām jābūt sakoptām. Pēc pārvērtībām tajās parādījies raksturs, kas arī ir sevišķi būtiski publiskās jomās darbojošām personām.

Var manīt, ka izvēlētas arī nedaudz citādākas formas brilles, kas sejai piešķir modernāku un svaigāku izskatu.

Tāpat ir piestrādāts arī pie frizūras - matu tonis ir padarīts piesātinātāks, kā arī apjomam ir paceltas saknes, kas rada biezu un veselīgu matu efektu, kas koptēlu arī padara koptāku.

Tā kā pēc ārējā kolorīta Kažoka ir ļoti kontrastains tips - tumši mati, gaiša ādas krāsa un izteiksmīgas acis -, viņai nav jābaidās lietot kosmētiku, īpaši acīm. Protams, ikdienā to nevajadzētu darīt ļoti uzkrītoši, bet izvēlēties piezemētākus toņus, kas tāpat sniegs vajadzīgo efektu.

Savukārt pretstatā acīm, kurām ikdienā pietiks ar maiga toņa acu ēnām, lūpām iesaku izvēlēties košus toņus.

Kažokas lūpas no dabas ir sulīgas un pamanāmas, un nav nepieciešams tās padarīt bālākas ar lūpu krāsu. Spilgtāks tonis seju atdzīvinās vairāk, ļaujot tai izskatīties vēl svaigākai," iesaka stiliste Bernatoviča.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!