Foto: Privātais arhīvs

Jaunā dziedātāja Anita Intaite jeb Košā (attēlā) pēc dalības šovā Okartes skatuve sevi turpina pieteikt ne tikai mūzikā, bet arī citās ar mākslu saistītās jomās - Anitas jaunākais veikums ir nepilnus trīs mēnešus atvērtās kafejnīcas Get Smart Cafe interjers, kas jau paguvis iekarot pilsētnieku simpātijas.

"Get Smart Cafe pieder diviem maniem draugiem. Tā kā viens no viņiem ir mans mīļotais puisis, protams, palīdzēju viņiem ar savām radošajām idejām, kuru man netrūkst.

Remonta laikā mums gāja ļoti jautri un interesanti, jo visu darījām pašu rokām. Man bija vīzija par to, kāds varētu izskatīties kafejnīcas telpu interjers, un es sāku likt visu kopā, kā rezultātā tik ļoti ar to aizrāvos, ka kafejnīca nu kļuvusi par manām otrajām mājām," sarunā ar DELFI Izklaide stāsta Anita.

"Plānojot kafejnīcas telpu dekorēšanu, iedvesmojos no sešdesmitajiem gadiem un krāsu ziņā izvēlējos drosmīgus toņus, lai interjers būtu dzirkstošs un priecīgs, nevis pelēcīgs.

Interjerā izmantojām vintage stila mēbeles, kuras paši atjaunojām. Lai radītu iecerēto noskaņu, meklēju tādus audumus, kas tiešām izskatītos kā oriģināls.

Katram sīkumam ir pielikta sava rozīnīte - bāra lete ir kā afišu stabs ar sešdesmito gadu filmām, čemodāni kalpo kā puķu podi, vai arī tajos glabājas mīļākās bērnības spēles - Riču raču, Cirks, šahs un tamlīdzīgas.

Pie sienām ir manis veidoti dekori, kurus es nosapņoju - gleznas rāmī ievietoti tauriņi, šūti Get Smart Cafe krāsu paletē. Arī kafejnīcas logotipu veidoju, saskaņojot to ar kopējo interjeru.

Strādājot pie kafejnīcas interjera, manī savā ziņā pamodās misijas sajūta - radīt Latvijā vairāk košu un interesantu vietu, kas iedvesmo. Mani draugi pat smejas, ka uzreiz var redzēt, ka šo vietu esmu veidojusi es," priecājas Anita.

Neraugoties uz aizņemtību, darbojoties kafejnīcā, jaunā dziedātāja atzīst, ka viņas ikdienā primārā joprojām ir mūzika, savukārt izvēlētā stilistes un grima mākslinieces profesija Anitai ir veids, kā realizēt visdažādākās idejas.

"Jau no pamatskolas laikiem ļoti aizrāvos ar kultūras vēsturi un mākslu, daudz lasīju. Paralēli mūzikai izvēlējos strādāt par stilisti un grima mākslinieci, taču izpaužu sevi arī citos veidos - citādi ir sajūta, ka galva ir tik pilna, tik pilna...

Es iedvesmojos no paša radīšanas procesa. Tas pirmsākums jau ir sevī, iekšējā sajūtā, ko smelies. Un tāpat ir arī mūzikā - visu sākumā meklēju sevī, sajūtās, noskaņās, kas mājo iekšēji, un tad tas izpaužas uz āru mākslā, mūzikā, fotogrāfijās, apģērbā vai vidē, kas man apkārt.

Es sev neliedzu neko - ja jūtu, ka man ir, ko dot, realizēju to un dalos. Tāpēc jau mēs esam šajā pasaulē - lai viens otram palīdzētu skaistāk dzīvot, baudīt, iepazīt, mācīties, pilnveidoties.

Laika ir maz, un gribas visu ko - darīt, mācīties vairākas lietas vienlaicīgi, realizēt idejas, bet es saprotu, ka esmu tikai cilvēks un sešas vai vairāk lietas uzreiz neizdarīsi. Izvēlos sev svarīgāko, pieķeros pie tā un pamazām cenšos sevi realizēt, iet savu ceļu. Tad ķeros pie nākamā pakāpiena.

Apzinos, ka nekas nav viegli - jo īpaši, ja neietilpsti standartā, kādu tevi grib redzēt citi, vai arī, ja neesi īstajā laikā vai vietā. Tomēr būtu nepareizi tādēļ apstāties vai atteikties no sapņiem.

Es uzskatu, ka katram sevī jārod piepildījums. Ja tu dari darbu, kas tev nepatīk, nespēsi darīt arī savus tuvos laimīgus, savu vidi apkārt harmonisku. Tas, ko es daru - cenšos piepildīt, realizēt sevi sev tīkamās lietās, kas dabīgi plūst no iekšienes, tā rosinot sevi mīlēt dzīvi, kā arī iedvesmojot citus," stāsta Anita.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!