Foto: Privātais arhīvs

Aizvadītajās brīvdienās Filipīnu galvaspilsētā Manilā norisinājās skaistumkonkursa Miss Earth 2012 fināls, un par pasaulē skaistāko sievieti 80 valstu konkurencē tajā tika atzīta volejboliste no Čehijas Terēza Faiksova (attēlā).

Kā vēsta mediji, šis konkurss norisinās jau kopš 2001. gada, un tajā tradicionāli netiek izraudzīta "vicemis" titula īpašniece - tā vietā vairākām skaistulēm tiek piešķirti tituli, kas saistīti ar dabas stihijām.

Šoreiz par "Mis Gaisu" tika atzīta filipīniete Stefānija Stefanovica, "Mis Ūdens" tituls tika Osmarielai Viljalobosai no Venecuēlas, bet par "Mis Uguns" kļuva brazīliete Kamila Gonsalvesa.

Pagājušajā gadā šajā konkursā uzvarēja Olga Alava no Ekvadoras, un tieši no viņas rokām kāroto kroni šogad saņēma čehiete Terēza.

Uzvarētāja ir 23 gadus veca meitene, kura šobrīd dzīvo Brno un spēlē vietējā volejbola komandā. Viņas augums ir 180 centimetri, bet ķermeņa parametri 86-63,5-91,5.

Konkursa laikā Terēza stāstīja par savu laimīgo bērnību, kuras spilgtākās atmiņas esot došanās uz makšķerēšanu kopā ar vectēvu.

Šogad konkursam tika pievērsta nedaudz lielāka uzmanība, nekā citus gadus, un par to parūpējās Krievijas pārstāve Natālija Pereverzeva - viņa plaša mēroga neapmierinātību izraisīja, sarunās ar žūriju pasakot, ka Krievija ir "milzīga nabadzīga zeme, ko vajā nelaimes un neticīgi cilvēki".

Jau ziņots, ka īsi pirms šī skaistumkonkursa Manilā notika arī cits konkurss - vīriešu žurnāla Playboy rīkotā starptautiskā modeļu atlase Playmate of the Year, kurā visai veiksmīgi piedalījās arī Latvijas pārstāve Lingita Lina Bopulu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!