Foto: Publicitātes foto

Ceturtdienas, 6. decembra, vakarā Latvijas Televīzijas skatītāju vērtējumam tika nodota realitātes šova Lauku sēta 2 kārtējā sērija, kurā par šova galveno balvu – traktoru – cīnījās vairs tikai četri dalībnieki.

Jau aizvadītajā nedēļā demonstrētajā sērijā bija skaidrs, ka, tuvojoties šova beigām, spriedze saimniecībā pieaug un attiecības starp strādniekiem kļūst arvien saspringtāka.

Lai gan dalībnieki saimniecībā palikuši maz, darbu lauku sētā mazāk nepaliek - šajā pārraidē saimnieks dalībniekiem uzdeva izklāt grīdas divos cūku aizgaldos, un dalībnieki tika sadalīti divās komandās, nostādot Māri un Gunitu pret Jāni un Daigu, bet šis darbiņš beidzās ar pamatīgu ļembastu. 

Sērijas galvenā intriga bija Jāņa un Gunitas (abi attēlā) attiecības, par kurām Lauku sētā mēļoja jau sen. Iemesls tam, kas Mārim cūku aizgaldā lika aizsākt sarunu par abu konkurentu attiecībām, bija kāds dīvains atradums.

"No rīta gāju, un pie virtuves mētājās ķiršbrūni stringi," ļoti satraucies bija šova stiprinieks. Viņš prasījis Gunitai, vai tie ir viņas, bet sieviete paskaidrojumus nav sniegusi - veļas gabaliņu ielikusi kabatā un aiznesusi.

Pikantais atradums tikai nostiprinājis Māra aizdomas par Jāņa un Gunitas nakts pastaigām un tuvajām attiecībām, jo puisis bija arī manījis, ka abi staigā rokās sadevušies.

Abi "mīlnieki" gan šīs aizdomas noraidīja - Jānis Gunitu raksturoja kā erudītu un gudru, kas arī mudinot Jāni pavadīt laiku kopā tieši ar viņu, bet Gunita taisnojās, ka tikai no malas izskatās, ka abus vieno īpašas attiecības.

"Nav dūmu bez uguns," pēc abu taisnošanās paziņoja Māris, bet Jānis to visu dēvēja par slima suņa murgiem un pārmeta Gunitai, ka viņa ļauj šīm baumām izplatīties.

Tas ļoti aizvainoja enerģisko liepājnieci, un abu strīds kūtī beidzās ar to, ka Gunita Jāni apšļāca ar cūku mēsliem, bet gudrinieks Māris šādu rīcību dēvēja par maskēšanos - tādējādi sieviete visiem gribēju parādīt, ka Jānis viņai esot vienaldzīgs, lai gan patiesībā ir citādi.

Konflikts cūku kūtī turpinājās arī pēc Gunitas emocionālās rīcības  - Jānis Māri nodēvēja par šova vienīgo cūku, un aizvainotais vīrietis bija gatavs savu godu aizstāvēt ar dūrēm.

Jānis gan skaidroja, ka normāli cilvēki konfliktus risina ar vārdiem, bet, ja tas neizdodas, tad rakstiskā veidā, kas, protams, ne pa jokam uzjautrināja Māri, kurš paziņoja, ka viņa konkurents ir vārgulis.

Arī, gatavojot pusdienas, Māris turpināja analizēt Jāņa un Gunitas attiecības - viņš atgādināja, ka Gunitai ir vīrs, kurš pēc šova varētu Jāni "patrenkāt pa ielām", bet beigu beigās rezumēja, ka no šī "dienesta romāna" nekas tāpat nesanākšot.

Paralēli attiecību skaidrošanai dalībniekiem bija jāveic arī lauku darbi, bet lielākais pārdzīvojums šova dalībniekiem bija sivēnu kastrēšana, kuru daiļā dzimuma pārstāves pat nespēja skatīties un Gunita, sivēnu turot, gandrīz apraudājās.

Pēc visiem darbiem saimnieki pārsteidza šova dalībniekus - kašķu dēļ neviens no dalībniekiem imunitāti nesaņēma, bet slinkākā dalībnieka apšaubāmo godu šajā nedēļā izpelnījās Māris, kurš gan bija strādājis kā vērsis.

Iekšējā balsojumā bija neizšķirts rezultāts starp Jāni un Daigu, un tāpēc abiem bija jāmērojas spēkiem pupiņu un zirņu šķirošanas sacensībās, un tajā, kā pa brīnumu, uzvarēja Jānis.

Izšķirošajā cīņā starp Māri un Daigu, kurā abi sacentās podu dauzīšanā ar aizvērtām acīm, pārsteidzoši ātri uzvarēja Māris, bet Daigai bija jādodas mājās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!