Foto: DELFI

Savulaik populārais dziesmu konkurss Eirovīzija daudzu dalībvalstu acīs vairs nešķiet tik pievilcīgs, un no tā dažādu iemeslu dēļ jau ir atteikusies virkne valstu.

Tiek ziņots, ka finansiālu problēmu dēļ nākamgad Eirovīzijā nepiedalīsies Bosnija un Hercegovina, Čehija, Polija, Portugāle, Lihtenšteina, Luksemburga un Slovākija. Šo pašu iemeslu dēļ attiekties plāno arī Grieķija un Kipra.

Savukārt cita potenciāla Eirovīzijas dalībvalsts - Turcija - nolēmusi konkursu boikotēt, tādā veidā paužot, pēc viņu domām, netaisnīgo balsošanas sistēmu.

Ankaras pārstāvji ir neapmierināti ar to, ka žūrijas un skatītāju kombinētajā balsojumā aizvien mazāk ietekme ir tieši televīzijas skatītājiem. Tāpat turkiem nepatīk, ka finālā automātiski un "negodīgi" iekļūst "lielā piecinieka" valstis, proti, Vācija, Francija, Lielbritānija, Spānija un Itālija.

Uz šo brīdi konkursam ir pieteikušās 38 Eiropas valstis, ieskaitot Armēniju, kas pagājušajā gadā saprotamu iemeslu dēļ no dalības bija atteikusies.

Neraugoties uz ieilgušajām neveiksmēm, nākamajā Eirovīzijā piedalīsies arī Latvija. Lai gan savulaik pats maestro Raimonds Pauls ieteica latviešiem paņemt pauzi, mūsu mūziķi spītīgi vēlas pierādīt, ka ir dižas nācijas locekļi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!