Foto: AP/Scanpix

Trešdien, 19. decembrī, Lasvegasā notika prestižā skaistumkonkursa Miss Universe 2012 fināls, kurā par pasaulē skaistāko sievieti tika atzīta 20 gadus vecā amerikāniete Olīvija Kalpo (attēlā).

Pirms tam Olīvija, kuras dzīslās rit itāļu un īru asinis, bija uzvarējusi konkursā Mis ASV, bet vēl pirms tam - Mis Rodailenda, kas bija pirmais skaistumkonkurss meitenes mūžā.

Rodailenda ir jaunās skaistules dzimtais štats, kur viņa nāca pasaulē kā trešais bērns piecu bērnu ģimenē. Abi vecāki ir profesionāli mūziķi, bet pati Olīvija spēlē čellu. Citu savu interešu vidū viņa min kino, muzeju apmeklēšanu, koncertus un vēlmi smīdināt ļaudis.

Olīvija šobrīd Bostonas universitātē apgūst svešvalodas, bet 1,66 metrus garā skaistule, protams, sapņo par karjeru kino vai televīzijā, un savu skaistuma ideālu viņa nosaukusi Holivudas aktrisi Odriju Hepbernu.

Pozēt foto un video kameru priekšā viņai patīk jau sen, tāpēc Olīvijas portreti rotājuši jau vairākus lokāla mēroga modes žurnālus.

DELFI Izklaide jau ziņoja, ka konkursa Miss Universe 2012 fināls notika 19. decembrī, un tajā piedalījās meitenes no 89 valstīm un teritorijām. Iepriekšējo reizi amerikāniete šajā konkursā bija uzvarējusi pirms 15 gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!