Foto: DELFI

Sabiedrībā ne reizi vien izskanējuši satraukti viedokļi par jauniešu pāragro vēlēšanos "pieaugt", kā arī to brīvdomīgo dzīvesveidu. Savs viedoklis par sociāli jūtīgo tēmu ir arī šovā Okartes skatuves jaunajai dziedātājai Sandijai Vīgantei (attēlā).

"Arī es pati šobrīd izpaudu tā saucamās atvērta tipa attiecības. Tomēr man tās nozīmē pavisam ko citu nekā lielākajai daļai jauniešu.

Ar to vēlos teikt, ka šobrīd dzīvoju ar domu, ka brīvība attiecībās man nozīmē nebaidīšanos iepazīties ar jauniem cilvēkiem, atrodot domubiedrus, kā arī savu simpātiju paušanu pat tad, ja varu saņemt atraidījumu.

Mūsdienās ir pārāk daudz cilvēku, kuri baidās tuvoties citiem. Viņi sēž vieni paši un jūk prātā no vientulības, bet tik un tā spītīgi ieraujas sevī un turpina norobežoties no apkārtējiem," sarunā ar DELFI Izklaide savos novērojumos dalās Sandija.

"Diemžēl mēs baidāmies mīlēt un labprātāk ļaujamies seklām attiecībām, nevis pieliekam pūles kā ilglaicīga dibināšanā. Ir cilvēki, kas, reiz sāpināti, baidās to piedzīvot atkārtoti un cenšas no iemīlēšanās aizbēgt, izvēloties īslaicīgas attiecības.

Ne velti šī mūžsenā patiesība tiek atspoguļota arī grāmatās un filmās - cilvēkam viņa privātajā dzīvē tiek nodarīts pāri un, lai par to atriebtos vai aizmirstu, viņš iet un nododas īslaicīgiem sakariem. Tomēr rezultātā šis cilvēks jau vien pats paliks zaudētājos, kaitējot sev un savam godam," spriež jaunā dziedātāja.

"Protams, īslaicīgu attiecību izvēlēšanās ir katra cilvēka brīva izvēle, un nevienam nav tiesību to nosodīt. Arī manā paziņu lokā ir cilvēki, kas nevēlas ilgstošo attiecību radīto atbildību, kā arī ar tām saistītās problēmas, un šāds dzīvesveids apmierina viņu prasības.

Tomēr to, ka jaunieši steidzas pēc iespējas agrāk iesaistīties seksuālās attiecībās, vērtēju ļoti negatīvi. Uzskatu, ka to rosina vēlēšanās neatšķirties, līdzinoties vecākajiem draugiem vai draudzenēm, ziņkāre par to, kā tas īsti būs, kā arī vēlēšanās visu izmēģināt.

Patiesībā viņi vēl pat neapjauš, uz ko parakstās, kā arī kādas var būt seksa sekas, par kurām viņi vēl nav pat kārtīgi informēti," strikti nosaka Sandija.

"Aicinu jauniešus nesteigties ar pieaugšanu un arī tādiem faktiem kā bērns, kāzas un pāragra nopietnas dzīves veidošana. Protams, nopietnas attiecības drīkst būt arī šādā vecumā, bet nevajag tās padarīt par ko vairāk, jo mēs vēl paši īsti nezinām, ko vēlamies no dzīves, un arī prioritātes vēl mainīsies.

Tieši tādēļ šobrīd arī ir ļoti daudz šķirtu ģimeņu, jo pāri, kam tagad ir ap četrdesmit, apprecējās pārāk jauni, savu jaunību neizbaudot un vēlāk atklājot, ka starp viņiem patiesībā nav to jūtu, uz kurām būvēt ilglaicīgas un spēcīgas attiecības. Patiesās dzīves vērtības jau atklājas, tikai pieaugot," secina jaunā dziedātāja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!