Foto: Publicitātes foto

Februārī Rīgā un Ventspilī risināsies cīņa par tiesībām pārstāvēt Latviju šī gada Eirovīzijas dziesmu konkursā – visas 24 pusfinālos iekļuvušās dziesmas jau zināmas, bet pamazām noslēpumainības plīvurs slīd arī no izpildītāju vārdiem.

$sound_file = "http://www.delfi.lv/temp/audio/Headline-Love.mp3"; include "$includes_dir/articleincludes/audioplayer.inc"; ?>

Kamēr nacionālās atlases Dziesma 2013 organizatori oficiāli žūrijas atzinīgi vērtēto dziesmu izpildītājus nosaukt nevar, daļa no mūziķiem jau paši atzinušies, ka šogad piedalīsies cīņā par ceļazīmi uz Eirovīziju.

Sekojot kolēģu piemēram, par dalību Dziesma 2013 konkursā paziņojis arī grupas Headline līderis Lauris Busulis, kura vārds plašākai sabiedrībai zināms gan pateicoties viņa vecākajam brālim Intaram, gan savulaik plaši apspriestajām attiecībām ar Lieni Brikousku, kura vēlāk transformējās par "Seksīgo Lee".

Nacionālajā atlasē grupa Headline, kuras pūrā ir arī provokatīvā dziesmiņa Tu liec man beigt, startēs ar savu ceturto singlu, kam dots daudznozīmīgs nosaukums Love.

"Neatkarīgi no dzīves situācijām un atgadījumiem visam pāri vienmēr būs mīlestība, kas liks izjust, dejot, priecāties un radīt. Latvijā ir skaistākās sievietes, un tieši te ir atrodama īstā mīlestība, tāpēc nav vērts doties prom no Latvijas," dziesmas pamatideju komentē tās vārdu autors Mārcis Rēdmanis, kurš kopā ar Lauri arī radījis kompozīcijas melodiju.

Kā zināms, Laura brālis Intars 2009. gadā triumfēja Eirovīzijas nacionālajā atlasē, bet pēc uzvaras viņš izpelnījās plašu sabiedrības nosodījumu, kad paziņoja - atlasē dziedāto Sastrēgumu Maskava dzirdēs krievu valodā.

Tiesa, tas Intaru no izgāšanās neglāba, un viņš Eirovīzijas 2009 finālam nekvalificējās. Kā izrādījās vēlāk, Busuļa Probka bija vissliktākā no Eirovīzijā pārstāvētajām dziesmām 2009. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!