Foto: DELFI
Eksperimentēšana ar savu izskatu ir viena no mūsdienu popkultūras pamanāmākajām tendencēm. Par spilgtu piemēru kalpo pašmāju seksbumba Liene Brikouska, kas sabiedrību ar krasām matu sakārtojuma izmaiņām aplaimo teju ik nedēļu.

Tagad to slavenību pulciņam, kas savu izskatu labprāt izceļ ar kādu neparastu "odziņu", pievienojusies arī pazīstamā dziedātāja Liene Šomase (attēlā).

Ierodoties saviesīgos pasākumos vai uzstājoties koncertos, zem Šomases uzacīm nereti rotājas iezīmēti punktiņi. Tie gan neietver dziļāku jēgu, kā, piemēram, fen šui mācības tradīcijās lakotie atšķirīgās krāsas roku nagi, tomēr, kā atklāj dziedātāja, sava nozīme iekšējās enerģijas attīstīšanā punktiņiem piemītot.

"Pērnā gada otrajā pusē sajutu, ka vajag sevi kaut kā pilnveidot ne tikai radošajā dzīvē vai izglītības ziņā, bet arī vizuālajā izskatā. Tā kā man vienmēr ir paticis mainīties un eksperimentēt ar savu izskatu, ko pēdējā laikā gan tik daudz vairs nedarīju, izlēmu, ka varētu pielietot neordinārus akcentus grimā.

Reizēm punktiņus krāsoju tikai vienā sejas pusē, un arī to skaits mēdz atšķirties. Tāpat ir dienas, kad tos neuzzīmēju vispār, tomēr šķiet, ka savu enerģijas devu tie man tomēr dod.

Punktiņu krāsošanas pamatā gan nav nekāda koda vai fen šui mācības likumu. Pat nezinu, kur šī ideja radās - vai to nosapņoju, vai aizguvu no kādas filmas. Tomēr, manuprāt, ir ļoti jauki, ja sieviete prot jebkuru sīkumu pārvērst par sava vizuālā tēla "odziņu"," sarunā ar DELFI Izklaidi skaidro Šomase.

Kā atklāj dziedātāja, līdzcilvēki par uzzīmētajiem punktiņiem bieži izteikuši komplimentus, tomēr mūziķes virzienā nereti raidīti arī neizpratnes pilni skatieni.

"Es sevi neuzskatu pat modes un stila eksperti. Esmu vienkārši Liene Šomase, kam šad tad patīk eksperimentēt ar savu izskatu. Protams, šādi grima akcenti citiem var patikt, citiem nepatikt, savukārt vēl kāds nodomās, ka tā ir absolūta bezgaumība, vai - tieši otrādi - kas jauns un interesants.

Tāpat bieži saņemu jautājumus, kāpēc izvēlos šādu neierastu akcentu savā grimā. Uzskata, ka šādas jautāšanas iemesli slēpjas tajā, ka neesam pieraduši eksperimentēt ar savu tēlu, kaut nedaudz to izmainot.

Tiklīdz tas notiek, cilvēki pat vismazākajai niansei, kas otra izskatā nav ierasta, pievērš pastiprinātu uzmanību," spriež dziedātāja.

Tāpat Šomase neslēp atzinīgo vērtējumu par personībām, kas, tā vietā, lai satrauktos par apkārtējo cilvēku vērtējumu, sabiedrību diendienā pārsteidz ar īpaši neparastu izskatu.

"Man patīk cilvēki, kuri ir radoši un nebaidās riskēt. Es ļoti cienu dziedātājas Lady Gaga un Keitiju Periju, kā arī viņu stila un tēla veidotājus par uzdrošināšanos ieviest ko nebijušu vispārpieņemtajos izskata standartos.

Manuprāt, veiksmīgs piemērs šai drosmei ir arī pašmāju mūziķe Agnese Rakovska. Arī dziedātājas Lindas Leen jaunais stils un plaši apspriestais matu sakārtojums ir kā aicinājums ikvienam izmēģināt ko jaunu.

Patiesībā jau nekas no tā visa nav neredzēts, vien atšķiras no skatītājiem un klausītājiem līdz šim piedāvātā ampluā, ko raksturoja romantika un sievišķība," dziedātājas Lindas Leen vizuālā tēla pārmaiņas komentē Šomase.

Tāpat dziedātāja kritiski izsakās par Latvijas iedzīvotājiem raksturīgo konservatīvismu un apkārtējiem veltītajām negācijām.

"Man ļoti nepatīk situācija Latvijā, jo, ja cilvēks izmēģina ko jaunu, tad pirmā sabiedrības reakcija ir negatīva. Bet kāpēc gan tā vietā nevarētu teikt: jā, tas ir forši, interesanti un man patīk šāda uzdrošināšanās? Ceru, ka šī tendence reiz mainīsies.

Novēlu cilvēkiem ielūkoties spoguļos un vairāk ļauties eksperimentēšanai, kā arī kaut kā pamainīšanai savā izskatā. Tās ir lietas, kas mūs dara laimīgus, un, ja spēsim sevi šādi iepriecināt, tad neviens ārējs faktors mūsu patīkamo noskaņojumu nespēs ietekmēt," cilvēkus būt brīvākiem savā domāšanā aicina Šomase.

Taujāta, vai arī dziedātāja šogad ieplānojusi kardinālas izmaiņas savā izskatā un skatuves tēlā, Šomase atbild apstiprinoši, tomēr detaļas patur noslēpumā.

"Arī no manis pašas šogad gaidāms kas vēl nebijis. Plāni ir lieli, un tie pamazām pārtop realitātē. Lai gan XXI gadsimta kontekstā tas nebūs nekas sevišķi inovatīvs, priekš manis, kā ierastās Lienes Šomases, tā noteikti būs eksperimentēšana un kas pavisam jauns un vēl nebijis," sava talanta cienītājus intriģē dziedātāja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!