Foto: Privātais arhīvs
Pērnajā gadā Latvijas šovbiznesā sevi skaļi pieteica jaunā ukraiņu izcelsmes dziedātāja Katy Tindemark jeb Jekaterina Tindemarka (attēlā).

Plašāku sabiedrības uzmanību dziedātāja ieguva ar savu un Mika Dukura kopdarbu - dziesmu Never Let You Down, kurai tapa arī iespaidīgs videoklips, tomēr nu Jekaterina pievērsusies solo izpildītājas karjerai, un, kā izrādās, darbu mūzikas industrijā veiksmīgi savieno arī ar rūpēm par trīs gadus veco meitiņu Elizabeti un savu laulību.

"Par mūziku interesējos jau kopš sešu gadu vecuma. Esmu absolvējusi Rīgas 3. Mūzikas skolu ar specialitāti vijoles spēlē, tomēr, neraugoties uz labajām atzīmēm, ar kādām mūzikas skolu pabeidzu, šo instrumentu diemžēl tā arī nepaspēju iemīlēt.

Daba man ir dāvājusi absolūto dzirdi, un piecpadsmit gadu vecumā sāku sacerēt savas dziesmas, ko mēģināju ierakstīt digitāli, apstrādājot tās ar datorprogrammām. Tas man ļoti patika, tomēr tolaik daudzu iemeslu dēļ ierakstus nebija iespējas īstenot studijas kvalitātē," sarunā ar DELFI Izklaide atminas Jekaterina.

"Tā kā agrāk man nebija iespēju mācīties dziedāt un dejot, nu vēlos atgūt iekavēto. Kopš 2011. gada septembra samērā lieliem un ātriem soļiem cenšos sasniegt visu to, par ko sapņoju jau no agras bērnības, proti, būt uz skatuves un radīt mūziku.

Jau astoņus mēnešus  intensīvi apmeklēju vokālās nodarbības pie vienas no labākajām vokālajām pedagoģēm Krievijā - Tatjanas Koroļovas. Tas, ko viņa dara ar manu balsi, ir neticami, un es priecājos, ka beidzot sāku saprast, kā šo instrumentu izmantot," priecājas dziedātāja.

Jekaterinas skatuves tēlu raksturo seksapīls un pavedinoši tērpi, tomēr, prožektoriem nodziestot, dziedātāja kļūst par ikdienišķu māmiņu un sievu, nododoties rūpēm par ģimeni.

"Savienot ģimenes dzīvi ar karjeru pagaidām izdodas teicami. Reizēm pat šķiet, ka kāds tur, augšā, man palīdz! Protams, reizēm man pietrūkst vairāk kopīgi pavadīta laika ar meitiņu, bet, tā kā arī viņai patīk liela uzmanība, dažreiz deju un vokālās nodarbības mēs apmeklējam kopā.

Meitiņa arī ir mans galvenais iedvesmas avots. Līdz viņas piedzimšanas brīdim es vien klusiņām mājas sacerēju jaunas dziesmas un, iedvesmojoties no citiem mūziķiem, dažreiz piedalījos nelielos mūzikas festivālos, bet, tiklīdz viņa piedzima, viss neizprotami mainījās.

Jau piecpadsmitajā dienā pēc dzemdībām man radās neizsakāma vēlēšanās sākt darboties mūzikas jomā profesionāli. Tas bija mirklis, kad sapratu, ka tagad esmu mamma, esmu sieviete un esmu persona, kas zina, ko grib dzīvē sasniegt, lai būtu pilnīgi laimīga," atklāj Jekaterina.

"Tāpat man ļoti palīdz arī vīrs. Viņš ir ļoti saprotošs un diezgan daudz laika pavada ar mazo. Tādēļ varu droši apgalvot, ka bērns un vīrs nekādi netraucē profesionālu plānu sasniegšanā. Tieši otrādi - palīdz! Un es nerunāju par finansiālo pusi.

Daudzi nez kāpēc domā, ka esmu ar savu vīrieti tikai materiālā atbalsta dēļ, bet varu ar tīru sirdsapziņu un skaļi teikt, ka savos projektos naudu cenšos investēt pati, un man tas arī samērā labi izdodas," priecājas dziedātāja.

Taujāta, vai meitiņas dzimšana Jekaterinai nav šķitusi pārāk agra, dziedātāja atbild noliedzoši. "Elizabete man piedzima, kad biju divdesmit vienu gadu veca, bet bērniņu gribēju jau tad, kad man tikko palika deviņpadsmit.

Tas bija sieviešu instinkts. Vienkārši vēlējos dzemdēt gudru un skaistu meitiņu, kura līdzināsies viņas tētim. Tā arī notika, un es ļoti lepojos, ka man ir divdesmit četri gadi, bet Elizabetei - jau trīs," nosaka dziedātāja.

Kļūšana par mammu nav kaitējusi arī Jekaterinas fiziskajai formai, ko jaunā dziedātāja labprāt izceļ ar krāšņiem skatuves tērpiem.

"Jau piektajā dienā pēc dzemdībām mans svars bija tieši tāds pats kā pirms grūtniecības. Arī pirms meitiņas piedzimšanas man bija samērā laba fiziskā sagatavotība, tomēr, tiklīdz parādījās spēks, iegādājos sporta zāles abonementu un cītīgi strādāju, lai pēc iespējas ātrāk atgūtu vajadzīgo muskuļu masu, ko kontrolēju arī šobrīd.

Uzskatu, ka, ja esi sieviete, it īpaši mamma, tad vēl cītīgāk ir jārūpējas par savu fizisku stāvokli, kā arī par to, lai tava nodarbošanās sagādātu tev prieku. Nekas nespēj aizvietot bērna smaidu, kad viņš redz savu mammu skaistu un laimīgu," nosaka Jekaterina.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!