Foto: F64
Otrdien, 22. janvārī, Vecrīgā viesojās Valsts asinsdonoru centra busiņš, kurā ikviens varēja kļūt par asins donoru, un savu pilsoņa pienākumu steidza pildīt arī dziedātāja LieneCandy (attēlā pa kreisi), kuru gan mediķi izbrāķēja.

Uzsākot Baltijas valstīs lielākā asins ziedošanas projekta Mīlestības svētki 2013 kampaņu, otrdien Vecrīgā notika prezentācijas pasākums, lai pievērstu sabiedrības uzmanību asiņu trūkumam donoru centrā un aicinātu visus kļūt par donoriem.

Kampaņu atbalstīt bija nolēmusi arī dziedātāja LieneCandy, kura visus savus sekotājus sociālajos tīklos aicināja apmeklēt pirmo kampaņas ietvaros notiekošo Donoru dienu.

Dziedātāja bija gatava arī pati ar savu piemēru atbalstīt Mīlestības svētku kampaņu, bet tas viņai neizdevās - mediķi pārliecinājās, ka Lienei ir pārlieku mazas, grūti sataustāmas vēnas, kas viņai neļauj kļūt ar donoru.

Tāpat donoru kustības popularizēšanas pasākumā bija sastopams šova Okartes skatuve otrās sezonas uzvarētājs Mārtiņš Ruskis, bet arī šim puisim kļūt par donoru neizdevās - dakteri secināja, ka jaunietim ir mazasinība, kas viņam liedz nodot asinis.

Palīdzēt papildināt tik nepieciešamos asins krājumus neizdevās arī citam šova Okartes skatuve dalībniekam, grupas nu un dalībniekam Naurim Brikmanim, jo pasākuma laikā atklājās, ka viņam no šitādām lietām nāk ģībiens.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!