Foto: PantherMedia/Scanpix
Kamēr daudzas dāmas, izvēloties apģērbu, seko personīgajai gaumei vai modes un stila ekspertu ieteikumiem, ārvalstu mediji apkopojuši padomus, kā sievietēm veiksmīgāk komplektēt apģērbu atbilstoši savai horoskopa zīmei – tiek solīts, ka, ievērojot šos ieteikumus, iespējams pat vairot laimi un veiksmi.

Ja jūsu dzimšanas brīdī Saule bijusi Auna, Lauvas vai Strēlnieka zīmē, jūs piederat Uguns stihijai. Šo stihijas pārstāvju tēls parasti ir seksīgs, provokatīvs, lepns, pilns pašcieņas un neatkarības, un viņi nebaidās paust savas emocijas, kā arī rūpējas par sevi.

Tāpat Uguns zīmju pārstāvēm garderobe ir viens no statusa apliecinājumiem, kas viņām liek vēlēties labāko un dārgāko, kas tobrīd ir modē.

Uguns stihijas zīmēs dzimušajām ieteicams izvēlēties dažādu toņu sarkanās un oranžās krāsas apģērbus, bet no audumiem ieteicams izvēlēties atlasu, samtu un zīdu.

Kamēr Auni priekšroku dod krāšņiem un spilgtas krāsas apģērbiem, Lauvas zīmē dzimušie ir konservatīvāki savā apģērbu izvēlē, bet vairumā gadījumu demonstrē ļoti labu gaumi.

Strēlnieka zīmē dzimušajām dāmām ierasts vairāk uzmanības pievērst jaunākās modes tendencēm, un viņām raksturīga vēlme pēc populāru un vēlams dārgu zīmolu apģērba.
 
Uguns stihijas zīmju pārstāvēm patīk masīvas rotaslietas no dārgiem materiāliem - viņām ieteicams izvēlēties zelta auskarus, kaklarotas, rokassprādzes un citus aksesuārus, bet nebūtu vēlams aizrauties ar lētas bižutērijas valkāšanu.

Arī frizūrās daiļā dzimuma Auni, Lauvas un Strēlnieki mīl ārišķības, un nereti izvēlas šinjonus vai parūkas, lai sasuku padarītu vēl pamanāmāku, bet grimā tiek uzsvērta seksualitāte, ar spilgtiem un sulīgiem toņiem izceļot lūpas.

Ja Saule jūsu dzimšanas brīdī bijusi Dvīņu, Svaru vai Ūdensvīra zīmē, jūs piederat Gaisa stihijai, un šī elementa pārstāvēm tēlā raksturīga mobilitāte, vieglums, nemiers, zinātkāre, pastāvība un mūžīgās jaunības elementi.

Daiļā dzimuma Dvīņiem, Svariem un Ūdensvīriem vajadzētu izvēlēties krāsainu un raibu apģērbu, kurā dominē pasteļtoņi un silto krāsu palete, kā arī dažādi zilie toņi, bet Ūdensvīriem ieteicami nedabīgi spilgtu toņu elementi.

Dvīņu zīmē dzimušajām nepieciešama plaša un daudzveidīga garderobe, jo viņu garastāvoklis ir tik svārstīgs, ka dažkārt nepieciešams pārģērbties pat vairākas reizes dienā.

Tāpat reti kurš Dvīnis ir spējīgs ievērot vienu konkrētu stilu - šajā zīmē dzimušajām labāk nodrošināties ar dažādiem apģērbiem, kas ļauj iejusties atšķirīgos tēlos.

Svari mēdz izvēlēties izsmalcinātus apģērbus, un sievietēm īpaši raksturīgi ir lietišķu apģērbu papildināt ar šallēm un lakatiem pasteļtoņos, gaiši zaļā vai zilā krāsā, kā arī izvēlēties citus aksesuārus, radot maigu un sievišķīgu tēlu pat skarbā biznesa vidē. 

Ūdensvīru pārstāves parasti var atšķirt jau pa gabalu - viņas ir straujas, neparastas un modernas un priecājas par jebkuru iespēju demonstrēt savu individualitāti un neparastā veidā piesaistīt citu uzmanību.

Gaisa stihijas pārstāvjiem patīk aksesuāri, kas izgatavoti no dabiskiem materiāliem, kā arī visādi oriģināli piekariņi, kuloniņi, rokassprādzes un citi nieciņi, kas ļauj atšķirties no citiem. Vēlams, lai vismaz daļa aksesuāru būtu atceļojuši no citām valstīm un ar tiem saistītos kāds īpašs stāsts.

Veidojot frizūras, šīs stihijas pārstāvji balansē starp labu gaumi un oriģinalitāti, bet grimā ieteicams izvēlēties neuzkrītošus un elegantus toņus - maigus lūpu spīdumus, siltas vaigu ēnas un citas viltības, kas ļauj izskatīties dabiski un nesamāksloti.

Ja Saule dzimšanas dienā bijusi Vēža, Skorpiona vai Zivs zīmē, sieviete pieder Ūdens stihijai, kas nozīmē, ka stilā dominē jutekliskums, noslēpumainība, kaisle, maģiskas un mistiskas noskaņas, kā arī romantika.

Šīs stihijas pārstāvēm garderobē ieteicams iekļaut visu toņu zilās krāsas apģērbus, kā arī daudz balto krāsu un sudraba toni.

Ūdens stihiju garderobē atslēgas vārds ir romantika, un tāpēc šīm sievietēm bikšu vietā ieteicams valkāt svārkus vai kleitas, kas rotātas mežģīnēm, volāniem un smalkiem izšuvumiem, bet koptēlu papildināt ar sievišķīgām kurpītēm.

Vēžiem ieteicams valkāt "daudzslāņainas", bet vienkārša piegriezuma drēbes, bet no materiāliem rekomendēts izvēlēties dabiskus materiālus, kas nodrošina labu gaisa caurlaidību - linu, vilnu, kokvilnu un citus, jo Vēža maigais raksturs var negatīvi reaģēt uz sintētiku.

Skorpions tiek uzskatīts par seksīgāko no Ūdens zīmēm, kas, protams, atspoguļojas viņa apģērbu - šīs zīmes pārstāves izvēlas kleitas ar dziļiem dekoltē un drosmīgiem šķēlumiem, augstpapēžu kurpes, bet no krāsām priekšroku dod melnas un sarkanas krāsas apģērbiem, labprāt tos kombinējot.

Zivīm ieteicams mīksts, zīdains un augumam pieguļošs apģērbs rozā, zilā vai tumši zaļā krāsā ar zaigojošiem elementiem, bet īpaši tīkamas Zivīm ir violetas krāsas drēbes un jūras zilie toņi.

No aksesuāriem Ūdens stihijas zīmēm tiek ieteiktas nelielas rotaslietas, kā arī piekariņi sirds vai ziedu formā. Ja izvēlaties dāvanu šīs zīmes pārstāvēm, der paturēt prātā, ka viņām svarīgāka par materiālo vērtību ir dāvanas simboliskā vērtība.

Veidojot frizūru, ieteicams panākt plīvojošu matu efektu, kas atgādina matu viļņošanos ūdenī, bet grimā Ūdens stihijas pārstāvēm ieteicams izmantot pludinātas līnijas, iztiekot bez kontūrzīmuļiem. 

Ja Saule jūsu dzimšanas brīdī bijusi Vērša, Jaunavas vai Mežāža zīmē, jūs piederat Zemes stihijai, un šīs stihijas pārstāvēm raksturīgs miers, pārliecība, drošības sajūta, kas atspoguļojas arī viņu stilā un rūpēs par sevi, bet priekšroku viņas dod klasiskam stilam bez liekām detaļām un izskaistinājumiem.

No plašās krāsu paletes Zemes stihijā dzimušajām tiek ieteikti tumši zaļi, šokolādes un smilšu brūni, pelēki un melni toņi, bet ar sekošanu mainīgajām modes tendencēm nav ieteikts aizrauties - daudz lielāku prieku Zemes sievietēm sagādās kvalitatīvas lietas, kas kalpo vairākus gadus.

Vērša zīmē dzimušās sievietes izvēlas vienkāršu, bet ērtu apģērbu, lielu uzmanību pievēršot tā ražotājiem un kvalitātei. Ja reiz atrasts patīkams zīmols, visticamāk, arī nākotnē sieviete iegādāsies tā ražojumus, iztiekot bez eksperimentiem. 

Jaunavas priekšroku dod kostīmiem, kas rada nevainojamas kārtības iespaidu, jo tas šajā zīmē dzimušajām ir vissvarīgākais.  Lai gan Jaunavas labi jutīsies jebkuras krāsas apģērbā, viņas pašas labprātāk izvēlas tumšas krāsas tērpus.

Mežāža zīmē dzimušajiem pret apģērbu ir vismazākās prasības, jo viņiem nepatīk izcelties uz citu fona - svarīgākais šīs zīmes sievietēm ir būt pieklājīgi ģērbtām, gatavām jebkādiem dzīves gadījumiem, bet bez pārspīlējumiem.

Visērtāk Mežāži jūtas tumšas krāsas apģērbā un klasisku piegriezumu kleitās, kas nerada bažas par piedienīgumu, un, tā kā šīs zīmes pārstāves ar savu racionālismu apbrīnojami jūt formas un struktūras, viņām piemeklēt sev piemērotus tērpus gandrīz nekad nav lielu problēmu.

Izvēloties aksesuārus, Zemes stihijas pārstāvēm labāk iegādāties dabīga materiāla dārgus rotājumus, kuri ir ne tikai izdaiļojoši, bet arī praktiski pielietojami, tāpēc apkarināties ar lielu daudzumu nieciņiem nav ieteicams.

Zemes sievietēm arī frizūrās patīk vienkāršība - viņām nav ieteicams izvēlēties košas matu krāsas vai pārmērīgi drosmīgus matus griezumus, bet labāk izvēlēties vienkāršas frizūras, kas kārtībā uztur matu vasks.

Grimā Zemes stihijā dzimušajām ieteicams lietot tumšus un piesātinātus toņus, kā arī pastiprinātu uzmanību pievērst uzacīm - tās labāk veidot ar izteiktu formu, kas ļaus justies labāk un radīs tik mīļoto kārtības sajūtu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!