Foto: Publicitātes foto

28 gadus vecais dziedātājs Dons jeb Artūrs Šingirejs (attēlā) no Londonas nesen atgriezies Latvijā – viņš par sevi atgādina intervijās, ieraksta jauno albumu, gatavojas titullomai rokoperā Lāčplēsis, kā arī ir aprēķinājis savu dzīves garumu.

"Ir lietas, par ko es nekad nerunāju, un tā ir mana privātā dzīve. (..) Varu pateikt: man ir divdesmit astoņi gadi, trešdaļa dzīves nodzīvota, bet vēl jau kāds laiks ir priekšā. Varbūt viss vēl būs...

Galvenais nav ārēji izrādīt jūtas un teikt, cik ļoti es savējos mīlu, bet mums visiem apzināties, ka mēs cits citam esam, lai cik lieli attālumi mūs kādā brīdī šķir," intervijā žurnāla Ieva februāra numuram stāsta Dons.

Uz jautājumu, vai viņš vēl joprojām ir kopā ar savu sievu Lily (Lindu Kalniņu), Dons atbild: "Kas teicis, ka esmu viņu palaidis vaļā? Linda ir mana mūža mīlestība. Ko jūs vēl gribat zināt?"

Savukārt runājot par dalību rokoperā Lāčplēsis, Dons atzīst, ka interesējies par oriģinālā uzveduma laikiem un ir šokā par padomju tikumiem, jo pats īsti neko neatceras - viņš bijis "ļoti mazs".

"Runāju ar Aivaru Brīzi, un viņš teica, ka tajā brīdī, kad Sporta manēžā notika izrāde, 1988. gadā tur jau bija brīva Latvija. Esmu jautājis Zigmaram [Liepiņam], lai pastāsta, kādi bija tie padomju laiki, kuros apzinātajā dzīvē neesmu dzīvojis un nezinu, ko tie nozīmē.

Man bija šoks, uzzinot, kā tolaik tika risinātas lietas, cenzēti darbi un ka vārdam nebija nekādas brīvības. Esmu domājis par to, ko tas nozīmēja komponistiem, rakstniekiem - visu laiku dzīvot saslēgtam rokudzelžos, ar aizsietu muti," intervijā Ievai stāsta Dons.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!