Foto: F64
Rītos, kad par iepriekšējā vakara jautrību liek manīt sāpoša galva vai slikta dūša, lieti noder kāda veselību atjaunojoša un tautās pārbaudīta dzēriena recepte. Šai sakarā miljonārs Jūlijs Krūmiņš (attēlā) iesaka savu pretpaģiru kokteiļa recepti.

"Pats nedzeru jau kādus piecpadsmit gadus, bet piekrītu uzskatam, ka ir jāārstējas ar to, ar ko saslimi, tikai nevajag pārdozēt.

Es savā laikā, kad vakarā bija sanācis nedaudz vairāk uzdzīvot kādā ballītē, otrā rītā taisīju īpašu dzērienu, kas acumirklī palīdzēja atgūt normālu pašsajūtu.

Recepte ir vienkārša - jāuztaisa melna kafija ar vienu karotīti cukura un klāt jāpiešauj divdesmit pieci grami Rīgas melnā balzama. No šāda "kokteiļa" atgriezīsies gan mundrums, gan pāries galvassāpes," sarunā ar DELFI Izklaide stāsta Krūmiņs.

"Reizēm gan man gadījās kafijai pieliet nedaudz vairāk balzama, un tad pēcpusdienā gribējās ieraut atkal, un nākošā diena jau aizgāja tāda pati. Bet, ja kafijai pieliek vien pašu mazumiņu balzama, tad viss būs kārtībā," smej miljonārs.

Tāpat Krūmiņš mēģinājis arī citus dzērienus, kas mazinātu slikto pašsajūtu, bet bez rezultātiem.

"Esmu arī kādā grūtākā rītā mēģinājis iedzert alu, bet tas bija veltīgi. Labā pašsajūta ir vien pusstundu, un pēc tam atkal sākas galvassāpes un sliktā dūša.

Bet balzamiņš gan palīdz ļoti labi. Nezinu, vai tagad tas ir tāds pats kā agrāk, jo ir mainījušies tā īpašnieki, tomēr savulaik tas krietni palīdzēja," nosaka Krūmiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!