Foto: LETA

Otrdien, 19. februārī, savu piecdesmito jubileju atzīmēja Saeimas priekšsēdētāja un viena no pievilcīgākajām pašmāju politiķēm Solvita Āboltiņa (attēlā).

Kā portālu DELFI Izklaide informēja Āboltiņas padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos Gita Valtenberga, no plašākiem komentāriem saistībā ar cienījamo jubileju Saeimas priekšsēdētāja gan nolēmusi atturēties.

"Sajūtas, kas cilvēku piemeklē, atzīmējot apaļas jubilejas, ir ievērojamas. Piecdesmit nav mazs skaitlis, tomēr Āboltiņa, kā jau jebkura sieviete, šim datumam labprātāk ļāva ātrāk aizritēt klusā un mierīgā noskaņā," skaidro Valtenberga.

Lai gan uz priekšu ritošais gadu skaits Saeimas priekšsēdētājai licis sasniegt jau cienījamu vecumu, Āboltiņa vienmēr izcēlusies ar pievilcīgu vizuālo tēlu, kā arī pamanāmu matu sakārtojumu, un politiķes pārdomāto stilu vien retu reizi piemeklējis kāds misēklis.

Jau vēstīts, ka, neraugoties uz amata reglamentēto ģērbšanās stilu, politiķei teicami izdevies nezaudēt sievišķību un, variējot ar aksesuāriem, kā arī izvēloties košas krāsas, Āboltiņa apguvusi veidus, kā panākt pievilcīgu izskatu arī klasiskā stila tērpos.

"Es nekad neesmu vairījusies saglabāt sievišķību, jo uzskatu, ka to nevajag slēpt, esot jebkurā no amatiem. Tas gan prasa laiku. Ne vienmēr lielu naudu, bet tieši laiku. Lai saprastu, kā apģērbties, lai atrastu to, ko tiešām gribi," skaidrojusi Āboltiņa, piebilstot, ka ikdienā lieliski iztiek arī bez dārgu zīmolu apģērbiem un aksesuāriem.

Tāpat Saeimas priekšsēdētājas sievišķīgais tēls reizēm nav atstājis vienaldzīgus arī stiprā dzimuma pārstāvjus - tā rezultātā žurnāla Playboy galvenais redaktors Jurģis Liepnieks par košo politiķi savulaik pat piedzīvojis erotisku sapni, kurus nav kavējies publiskot arī sociālajos tīklos.

Savas dzimšanas dienas vakarā Solvita Āboltiņa apmeklēja Lielās Mūzikas balvas pasniegšanas ceremoniju, un pēc šī pasākuma operas beletāžas zālē visi viesi kopīgi nodziedāja politiķei "daudz baltu dieniņu".

Saņēmusi rožu klēpjus, Āboltiņa atzina, ka šī esot skaistākā dzimšanas diena viņas mūžā, jo tāds zvaigžņu koris īpaši viņai vēl nekad pirms tam neesot dziedājis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!