Foto: DELFI

Aizvadītās nedēļas izskaņā Dailes teātrī pirmizrādi piedzīvoja Dž.Dž.Džilindžera režisētais mūzikls Oņegins, un, kā jau ierasts, pēc izrādes nodošanas skatītāju vērtējumam aktieri un radošā komanda devās atzīmēt veiksmīgi padarīto darbu.

Vislielāko uzmanību pirmizrādes vakarā teātra bufetē baudīja dziedātājs Intars Busulis (attēlā), kuram izrādē uzticēta Aleksandra Sergejeviča Puškina loma - kamēr vairums aktieru, pošoties izrādēm, izvēlas izmantot grima mākslinieku prasmes, dziedātājs jau labu laiku audzējis kuplu vaigubārdu, lai labāk iejustos atveidojamā varoņa tēlā.

Jau pirmizrādes vakarā gan sociālajos tīklos, gan pirmizrādes atzīmēšanas ballītē izrādi redzējušie neskopojās ar labām atsauksmēm par Oņegina uzvedumu, un kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende savā Twitter profilā īsi pēc pirmizrādes bija ierakstījusi, ka šī izrāde ir "notikums".

Starp Oņegina pirmizrādes ballītes viesiem bija bijušais Valsts prezidents Valdis Zatlers ar kundzi Lilitu, uzņēmējs Henrijs Buks-Vaivads ar mīļoto sievieti, dzejniece Māra Zālīte un citi pašmāju kultūras dzīves interesenti un cienītāji.

DELFI jau vēstīja, ka pēc Aleksandra Puškina darba motīviem veidotā mūzikla režisors ir Dž.Dž.Džilindžers, mūzikas komponists ir Kārlis Lācis, tekstus radījis Jānis Elsbergs, bet libreta autore ir Evita Mamaja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!