Foto: Publicitātes foto
Gadu laikā izmaiņas piedzīvojuši ne tikai dažādi mūzikas žanri, bet arī albumu vāciņu un citu publicitātes materiālu noformējumi, un, kā jau ierasts, tagad, atskatoties uz salīdzinoši nesenā pagātnē iznākušiem albumiem, atliek vien pasmaidīt.

Laikā, kad taustāmu albumu izdošana ar katru gadu kļūst par arvien nerentablāku biznesu, sociālajos tīklos interese par dažādos laikos izdotiem dažādu mūziķu kompaktdiskiem un platēm nav mazinājusies.

Īpašu atsaucību interneta lietotāju vidū ieguvuši septiņdesmitajos un astoņdesmitajos gados izdoto albumu vāciņi, kur netrūkst ne pikantēriju, ne dīvainu frizūru un apģērbu, ne vienkārši neveiklu un mulsinošu ainiņu.

Par vissmieklīgāko albumu vāciņu noformētājiem atzīti divu žanru pārstāvji - absolūtie līderi ir kristīgās mūzikas izpildītāji, bet no Dieva un ticības apdziedātājiem īpaši neatpaliek arī disko mūzikas pārstāvji.

Tiesa, vairumā gadījumu ir skaidrs, ka mūsdienu mūzikas patērētājiem šādi albumu noformējumi šķiet smieklīgi agrāko desmitgažu modes un stila dēļ, bet ērmīgāko albumu vāciņu sarakstā netrūkst arī tādi "mākslas darbi", kuri liek apšaubīt vāciņa dizaineru un pašu izpildītāju gaumi un sapratni, par to, kas ir pievilcīgi un asprātīgi.

Galerijā: ieskats, pēc interneta lietotāju vērtējuma, smieklīgāko, ērmīgāko un vienkārši neveiklāko albumu vāciņu izlasē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!