Foto: Privātais arhīvs
Lai pēc garās ziemas ķermenis būtu gatavs peldkostīmu sezonai, cilvēki dodas uz sporta zāli vai nodarbojas ar aktivitātēm svaigā gaisā. Sporta klubu un fitnesa centru piedāvājumu klāsts ir gana plašs, un, piemēram, bijusī dejotāja un Laura Blaubuka (attēlā) šopavasar atklājusi zumbu.

Zumba jeb Latīņamerikas deju iedvesmota fitnesa nodarbība jau guvusi lielu popularitāti pasaules zvaigžņu vidū - to iecienījusi arī Madonna un Dženifera Lopesa, un tagad arī Laura Blaubuka.

"Zumba ir aktīva dejošana ātru un uzmundrinošu latino ritmu pavadībā. Tajā apvienotas vairākas dejas un stili - gan salsa, gan vēderdejas, gan aerobika, pat kaļinka.

Šīs nodarbības laikā tiek trenētas visas muskuļu grupas. Treniņš ir ļoti intensīvs, atraktīvs un komplekss, turklāt nobeigumā vēl tiek taisītas presītes un citi vingrinājumi.

Zumbas laikā tiek nostiprināta visa ķermeņa muskulatūra, arī sirds. Pēc treniņa mugura ir slapja, un ķermeni pārņem patīkams nogurums. Pēc pirmās nodarbības vēl otrā dienā presīte nedaudz sāpēja," sarunā ar DELFI Izklaidi stāsta Laura.

Zinātāji runā, ka zumbas nodarbībās ir tusiņu atmosfēra, valda prieks un milzu enerģija. Nav jābūt deju lietpratējam vai profesionālim, lai sāktu apmeklēt zumbas nodarbības - jāseko līdzi trenera kustībām un jāļaujas uzmundrinošajiem mūzikas ritmiem. Zumba trenē ne tikai ķermeņa fizisko formu - tā uzmundrina arī garu un sniedz pozitīvisma devu ilgam laikam.

"Manuprāt, deja vispār ir viens no labākajiem veidiem, kā uzturēt sevi lieliskā formā. Deja trenē un nodarbina visu ķermeni, turklāt uzlabojas arī stāja. Zumba ir viens no labākajiem veidiem, kā sagatavot savu ķermeni peldkostīmu sezona," piebilst jaunā māmiņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!