Foto: F64
Pazīstamā modes māksliniece Šeila (attēlā) sieviešu romānus nelasa – viņa izvēlas ezotērisko literatūru un filozofiskas grāmatas. Māksliniece stāsta, ka grāmatas mainījušas viņas dzīvi un pasaules uztveri, palīdzējušas pārvarēt problēmas un sakopot domas.

"Man patīk T. Lobsanga Rampas grāmatas. Viena no īpašākajām un sirdij tuvākajām man ir grāmata Trešā acs, kurā autors stāsta par savu bērnību Tibetā. Grāmata ir ļoti vienkārša, taču tā ļoti ietekmējusi manu dzīvi, pat mainījusi to," sarunā ar DELFI Izklaide stāsta Šeila.

"Pirms desmit gadiem man dzīvē bija smags periods, sarežģījumi ar vīru, tuva cilvēka nāve - dažādas dzīves likstas. Šī grāmata man palīdzēja pārvarēt problēmas. Es pat nemāku paskaidrot, kas notika, kad to izlasīju. Es vienkārši izmainījos.

Grāmatas ietekmē, piemēram, esmu pilnībā atteikusies no alkohola. Šī grāmata man lika paskatīties uz dzīvi citādām acīm. Tā palīdzēja sakopot spēkus un pārvarēt grūtības.

Kad mana meita bija slimnīcā ar veselības problēmām, aiznesu arī viņai šo grāmatiņu. Ticiet vai nē, bet arī viņai tā palīdzēja. Grāmata ir uzrakstīta ļoti vienkārši un saprotami, taču tā spēj mainīt tik daudz," stāsta Šeila.

"Es bieži lasu Ošo grāmatas. Man patīk viņa rakstības stils. Viņa grāmatu nosaukumi ir, piemēram, Mīlestība, Ego, Drosme. Katru no šīm grāmatām izvēlos tad, kad mani nomoka konkrētā problēma. Tad šī grāmata man palīdz atbrīvot prātu un pavērties uz likstām nedaudz citādāk.

Esmu arī uzdāvinājusi draugam Ošo dzena taro kāršu komplektu. Kad man dzīvē ir šaubas vai kādas neskaidrības, izlieku kārtis, lai rastu atbildi," stāsta māksliniece.

Šeila atklāj, ka bērnībā paspējusi izlasīt gana daudz romānu, taču šobrīd viņa tos nelasa, bet izvēlas bērnu grāmatas. Viņai patīk Pepija Garzeķe, Brālītis un Karlsons. Īpaša pieredze modes māksliniecei ir ar Harija Potera sāgas grāmatām.

"Esmu izlasījusi grāmatas par Hariju Poteru, tās mani ļoti ieinteresēja un piesaistīja. Man gan tomēr nešķiet, ka pēdējā sāgas grāmata domāta bērniem - tā ir nedaudz pasmaga. Pēdējai daļai noskatījos arī filmu un varu teikt, ka, manuprāt, tā nav īsti domāta bērniem. Savā ziņā jau arī no Potera var daudz ko mācīties," saka Šeila.

Modes māksliniece atklāj, ka jau vairākus gadus viņas mājās nav televizora, tādēļ laiku, kuru cilvēki mēdz izniekot pie TV ekrāniem, ēdot saldumus un skatoties reklāmas, viņa izmanto lasīšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!