Foto: F64

Aizvadītajā nedēļas nogalē laukumā pie Brīvības pieminekļa norisinājās zibakcija, kurā Mozaīkas pārstāvji aicināja ikvienu apskaut, samīļot vai sabučot savus draugus, paziņas vai pat svešiniekus.

Piektdien, 17. maijā, tika atzīmēta Starptautiskā diena pret homofobiju, un, lai atgādinātu līdzpilsoņiem par savām tiesībām, Latvijas Lesbiešu, geju, biseksuāļu, transpersonu un viņu draugu apvienība Mozaīkašajā dienā sarīkoja publisku akciju.

Zibakcijas dalībnieku uzdevums bija vienkāršs - precīzi pusseptiņos viņiem vajadzēja apskaut vai nobučot savu mīļoto cilvēku, līdzi atvestos draugus, paziņas vai nejaušu garāmgājēju, un tādējādi Mozaīka vēlējās pierādīt, ka ikvienam ir tiesības "būt redzamam" un apskaut savu mīļoto personu publiskās vietās.

Iespējams, pieticīgās reklāmas dēļ akcija pārlieku lielu atsaucību neguva un vienkopus pulcēja vien nelielu bariņu jauniešu, tomēr sanākušie par to nebēdāja un draudzīgi skāva un bučoja viens otru.

17. maijs pasaules vēsturē iegājis ar to, ka šajā datumā 1990. gadā Pasaules Veselības organizācija izslēdza homoseksualitāti no starptautiskā slimību klasifikatora.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!