Foto: DELFI

Jau ierasts, ka starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa skatītāji ik gadus, klausoties kompozīcijas, bieži spiesti secināt, ka konkursa melodijas jau ir agrāk dzirdējuši, un arī šis gads nebija izņēmums.

Pēc uzvaras 58. Eirovīzijas dziesmu konkursā starptautisko uzmanību izpelnījās Dānijas pārstāve Emelija de Foresta (attēlā), un viņas izpildītā kompozīcija Only Teardrops kļuvusi par, iespējams, populārāko melodiju Eiropā.

Tiesa, ne visi laimīgi dungo līdzi lipīgo dziesmiņu - sašutumu pauduši atsevišķi Nīderlandes mediji, uzsākot diskusiju, vai Eirovīzijā uzvarējusī dziesma tomēr nav vērtējama kā plaģiāts.

Manīgie nīderlandieši atcerējušies savas grupas K-Otic dziesmu I Surrender, kas ierakstīta 2002. gadā un aizdomīgi līdzinās dānietes izpildītajai kompozīcijai.

"Eirovīzijas dziesmām ir jābūt jaunām kompozīcijām. Flautas melodiju ir izmantota viens pret viens, tas ir nešaubīgi. Tomēr es uzskatu, ka tā ir vētra ūdensglāzē, jo līdzīgi ir tikai dziesmu sākumi," Nīderlandes izdevumam Telegraaf komentējis vietējais producents Ēriks van Tijns.

Arī grupas K-Otic pārstāvis Barts Vonkens norādījis, ka zināmas līdzības dziesmās viņš ir saskatījis, bet par plaģiātismu šeit runāt neesot vietā.

Neraugoties uz ekspertu atturību šajā jautājumā, Eirovīzijas cienītāju aprindās turpinās kaismīgas diskusijas par to, cik oriģināla ir šogad uzvaras laurus plūkusī dziesma, bet dāniete Emelija tikmēr līksmo par uzvaru un pamatoti dēvē sevi par laimīgāko meiteni pasaulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!