Foto: DELFI
Aizvadītās nedēļas nogales visplašāk apspriestais notikums bija pašvaldību vēlēšanas, un arī pašmāju deju mūzikas izpildītāja LieneCandy (attēlā) 1. jūnijā devās uz vēlēšanu iecirkni, lai izpildītu savu pilsones pienākumu.

Kā atzīst dziedātāja, viņa ir vīlusies zemajā balsotāju aktivitātē un rezultātos kopumā, bet savos sociālajos tīklos mūziķe pat pauda nosodījumu līdzšinējam Rīgas mēram Nilam Ušakovam.

"Tas, ka jūs zināt, cik maksā sabiedriskā transporta biļete, nenosaka, ka esat labs Rīgas mērs," Ušakovam adresētā tekstā savā Twitter profilā izteicās dziedātāja.

LienesCandy izteikumi izraisīja vārdu un viedokļu apmaiņu starp viņu un bijušo šova Latvijas princese vienu no dalībniecēm Daci Skrauču, kura Lienei ieteica labāk dziedāt.

Savukārt mūziķe uzskata, ka katra Latvijas pilsoņa pienākums ir interesēties par to, kas notiek valstī, izdarīt savu izvēli un doties nobalsot.

"Katram cilvēkam jābūt ar savam viedoklim. Nav nozīmes, kādas profesijas pārstāvis tu esi. Latvijas iedzīvotāju pienākums ir interesēties par politiskajiem notikumiem mūsu valstī. Ja latvieši nedodas balsot, kāds gan brīnums, ka krievu tautības cilvēki atbalsta savējos, īpaši Rīgā.

Latviešiem patīk daudz runāt un maz darīt - viņi labāk sēž mājās un čīkst par visu, kas notiek. Kā tā var būt, ka, dzīvojot Latvijā, tev nav sava viedokļa un apziņas, ka jādodas balsot? Vēl trakāk ir ar tiem, kuri atbalsta populārāko partiju, nevis izvērtē visus kandidātus, lai izvēlētos piemērotāko," sarunā ar DELFI Izklaide stāsta Liene.

Kā uzskata mūziķe, vienaldzība ir pats sliktākais, kas var būt. Viņasprāt, ir nožēlojami vērot visu tikai no malas un neiesaistīties procesā. Savukārt savu viedokli Nilam Ušakovam viņa paudusi, jo līdzšinējais mērs jau sen zaudējis mūziķes cieņu.

"Ja sākumā man Ušakovs kā mērs ļoti patika, tad šobrīd ir tieši otrādi. Savas domas par viņu mainīju brīdi, kad internetā parādījās video, kurā viņš sēdes laikā bija aizmirsis izslēgt mikrofonu un varēja dzirdēt, kā viņš lamājas un izrunājas.

Ja tā var darīt, šim cilvēkam intelekts ir zem normas, un mans respekts ir zudis. Arī pirmsvēlēšanu debatēs savus mērķus viņš īsti nemācēja izteikt. Varbūt viņš ir labs biznesmenis, taču ne pilsētas vadītājs," savu viedokli pauž mūziķe.

Dziedātāja nespēj samierināties ar domu, ka galvaspilsētas mērs atbalsta centienus atzīt krievu valodu kā otro valsts valodu.

"Man nav iebildumu pret krievu tautības cilvēkiem, bet es neatbalstu un iebilstu pret centieniem mūsu valsti pārkrievot un ieviest krievu valodu kā otro valsts valodu. Lai gan manās asinīs rit lietuviešu asinis, esmu Latvijas patriote. Es šo valsti cienu un mīlu.

Kādēļ krievu tautības cilvēki būtu pelnījuši priekšrocības? Ja viņi šeit nodzīvo 20 gadus un nemaz necenšas iemācīties valsts valodu, tā ir bezkaunība. Jebkurš cits ārzemnieks, kurš pārceļas uz dzīvi Latvijā, valsts valodu iemācās daudz ātrāk," noslēgumā saka Liene.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!