Foto: Privātais arhīvs

Laikā, kad ne viens vien Latvijas iedzīvotājs cīnās ar parādu jūgu, arī šovā Dziedošās ģimenes iepazītais Riču ģimenes pārstāvis Kaspars Pudniks (attēlā) mēģina atrisināt situāciju ar bankām – viņa parādsaistības ir aptuveni 67 000 latu lielas.

Sarunā ar DELFI Izklaidi Pudniks pastāstīja, ka parādu veido trīs lietas - 18 000 latu kredītam viņš ir galvotājs, 40 tūkstošu lielu parādu viņš saņēmis mantojumā no tēva, bet atlikušo summu veido parāds par ātro patēriņa kredītu, kas paņemts pirms aptuveni pieciem gadiem, kad bankas darbinieki zvanījuši un "uzmācīgi spieduši" paņemt aizdevumu.

"No tēva saņēmu mantojumā māju un zemi, taču, apstiprinot mantojuma tiesības, bankas spiež parakstīt papīrus, ka es kā mantinieks uzņemos tēva kredītsaistības pret banku!

Tad viņi fiksi sataisa dažādus grozījumus, pārmaina maksājuma likmes un noteikumus, un es savas nezināšanas dēļ parakstu jaunos līgumus un tieku maldināts par reālo situāciju!

Rezultātā man draud vispār nekādu mantojumu nesaņemt, jo tas ir bankas īpašums! Atņems māju ar zemi, un vēl es palikšu parādā naudu," satraucies ir Pudniks, kuru parādsaistības galīgi nomocījušas psiholoģiski.

"Sajūta ir drausmīga! Tu esi nepārtrauktā depresijā, jo nezini, kā risināt šos jautājumus. Sejā arvien retāk parādās smaids, jo, lai ko tu darītu, sajūta ir tāda, it kā tu grimtu arvien dziļāk un dziļāk bezdibenī, un paliek arvien tumšāks un tumšāks.

Rokas nolaižas ātri! Tu kļūsti agresīvs un neapmierināts ar visu pēc kārtas. Divos vārdos - tu sabrūc kā cilvēks!" atklāti sajūtās dalās Pudniks.

"Galvenais apgrūtinājums ir apzināties, ka tu esi nopirkts vergs! Un tu strādā tikai bankas mainīgajiem procentiem un pelni priekš nodokļiem. Katra mēneša beigās, nostrādājot vairākos darbos no rīta līdz vakaram un saņemot algu, tu saproti, ka esi vēl lielākos parādos!

Tas trakākais jau ir tas, ka situācija ir radīta tāda, ka bez kredīta tu neko īsti izdarīt nevari! Gribi iet augstskolā - ņem kredītu! Gribi māju vai dzīvokli - ņem kredītu! Nepieciešamas zāles vai operācija - ņem kredītu! Šī situācija ir radīta apzināti un ar valsts nodevēju svētību. Un šī situācijas vienīgais mērķis ir atņemt, nozagt, izkrāpt mūsu zemi!" pārliecināts ir Kaspars.

Mūziķis neslēpj, ka bijis brīdis, kad viņam bijušas tikai divas iespējas - vai nu darīt sev galu, vai atrast risinājumu.

"Protams, ka galvā nāca pašnāvnieciskas domas. Palūkojieties apkārt, kas notiek ar cilvēkiem. Izmisuma dzīti, taisa pašnāvības, tēvi pakaras un atstāj ģimeni likteņa varā vai slīcinās. Ļoti liels daudzumus nodzeras, narkotikas, vardarbība, cietums!

Man vairāk gribējās lielā ātrumā ar auto ietriekties mājas sienā vai kokā... Nezinu, kas mani atturēja un pasargāja, bet, kopš esmu sapratis, ka esmu maldināts, krāpts, esmu laimīgs, ka esmu dzīvs un varu ar to cīnīties un rādīt gaismu arī citiem!" skaidro Pudniks.

Tagad viņš ir apņēmības pilns cīnīties par savām tiesībām un vērsies pēc palīdzības sabiedriskajā kredītņēmēju organizācijā Baltais bruņinieks.

"Tā ir cīņa par dzīvi šeit, Latvijā, kur esmu dzimis, audzis un vēlos arī turpmāk dzīvot! Man nav pieņemama situācija, ka mani paša mājās pazemo, apzog, ņirgājas, uzspļauj, nedzird un dzen ārā no mājām vergot citām karalistēm pret paša gribu," savu nostāju argumentē Kaspars un neslēpj, ka viņa mērķis ir pierādīt banku krāpšanos.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!