Foto: Publicitātes foto

Svētdien, 16. jūnijā, televīzijas kanālā Showtime tika parādīta seriāla The Borgias trešās sezonas desmitā sērija, taču tā bija pēdējā – jau pirms divām nedēļām seriāla veidotāji paziņoja, ka tā uzņemšanu neturpinās.

Vainīgi, protams, ir ne visai augstie reitingi - saskaņā ar statistiku pašā intereses apogejā vienu sēriju noskatījās 1,06 miljoni amerikāņu, neraugoties uz to, ka seriāls ticis izvirzīts desmit "Emmy" balvām (divas tas saņēma - 2011. gadā par mūziku un kostīmiem).

The Borgias ir vēsturiska kostīmdrāma, kuras darbība norisinās Itālijā XV un XVI gadsimtu mijā. Tās galvenais varonis ir Rodrigo Bordžija, kurš kļuva par pāvestu Aleksandru VI. Seriālā viņu atveido anglis Džeremijs Aironss (attēlā).

Citās lomās skatāmi Fransuā Arno, Jolideja Greindžere, Džoann Velija, Lote Verbēka, Šons Hariss, Džīna Makkī Katrīnas Sforcas lomā un citi aktieri.

Varoņu raksturus seriālā bija izstrādājis slavenais īru režisors Nīls Džordans, kurš pazīstams pēc tādām filmām kā The Crying Game (1992), Interview with the Vampire (1994), Michael Collins (1996), Breakfast on Pluto (2005) un citām.

Pilotsērija kanālā Showtime tika demonstrēta 2011. gada 3. aprīlī. Pirmajā sezonā tika izrādītas deviņas sērijas, otrajā un trešajā - pa desmit. Pēdējās divas sērijas skatītāji varēja vērot 9. un 16. jūnijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!