Foto: Privātais arhīvs

Trešdien, 3. jūlijā, aprit 20 gadi kopš savulaik ļoti populārās deju mūzikas apvienības 100. debija dibināšanas, un par godu zīmīgajam datumam grupas līderis Agris Semēvics (attēlā) publiskojis desmitiem vēsturisku foto kadru.

"Tieši pirms 20 gadiem, 1993. gada 3. jūlijā, Ogres estrādē pašu rīkotas diskotēkas ietvaros mēs kopā ar Modri Skaistkalnu nodziedājām grupas Jumprava dziesmas Vēlreiz kaverversiju. Tā sākās 100. debija,"  grupas rašanos atminas Semēvics.

Tagad viņš ir parūpējies par iespaidīgu grupas foto arhīva digitalizēšanu: publicētajās fotogrāfijās iemūžināti daudzi grupas vēsturē svarīgi notikumi - koncerti, pārbraucieni uz uzstāšanās vietām, dažādas apbalvošanas ceremonijas, darbs Stokholmas studijā, kā arī, protams, publisko pasākumu aizkulises.

Mūziķis, kurš jau vairākus gadus ir pievērsies fotografēšanas mākslai un kļuvis par pieprasītu koncertu un dažādu citu pasākumu iemūžinātāju, gan atzīst, ka fotogrāfiju kvalitāte nav spīdoša - laikā, kad bildes uzņemtas, pieejami bijuši tikai "ziepju trauki", un daļa kvalitātes zudusi, bildes un fotofilmiņas skenējot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!