Foto: DELFI

Sestdien, 13. jūlijā, Rīgas Centrālajā stacijā īpaši svinīgi tika sagaidīti jauno izpildītāju konkursa Jaunais vilnis 2013 konkursanti un organizatori, kuri jau nedēļas nogalē sāks gatavošanas nozīmīgajam popmūzikas dzīves notikumam.

Konkursantu ierašanās laukumā pie Origo pulcēja visai lielu interesentu pulku, kas ar skaļām ovācijām sagaidīja no Maskavas atbraukušos pasākuma organizatorus un jaunos dziedātājus, bet drīz vien pēc defilē pa sarkano paklāju vairums skatītāju devās prom.

Ievērojot konkursa tradīcijas, talantīgie jaunieši no 12 dažādām valstīm pēc ierašanās Rīgā vienojās kopīgā dziesmā, izpildot Jaunā viļņa himnu - kompozīciju Jūrmala, kā arī pozēja fotogrāfiem, sniedza intervijas un iepazinās viens ar otru.

Tāpat pasākuma laikā tika atklāta konkursam veltīta fotogrāfiju izstāde, bet uz Origo Summer Stage skatuves kāpa dziedātājas Stacy un LieneCandy, kura kopā ar festivāla organizatoriem arī atklāja dalībnieku gājienu pa sarkano paklāju.

Jau vēstīts, ka konkurss Jaunais vilnis 2013 Jūrmalā norisināsies no 23. līdz 28. jūlijam un tajā piedalīsies 18 dalībnieki no 12 pasaules valstīm. Tāpat Jaunā viļņa ietvaros, kā jau ierasts, būs iespēja baudīt Krievijā jau panākumus guvušu mākslinieku priekšnesumus.

Kā medijiem solījis Jaunā vilņa "tēvs", komponists Igors Krutojs, šogad pasākumā gaidāms kāds būtisks jauninājums - gan konkursanti, gan pieredzes bagātās zvaigznes uzstājoties neizmantos fonogrammas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!