Foto: DELFI

No 23. līdz 28. jūlijam Jūrmalā norisināsies konkurss Jaunais vilnis 2013, kura dalībnieki jau ieradušies Latvijā, lai sāktu gatavoties saviem iznācieniem uz lielās skatuves.

Arī šogad konkursa auditoriju par jaunākajiem notikumiem informēs žurnāliste un stila pazinēja Maija Silova (attēlā), kuras ikdiena Jaunā viļņa laikā paiet vienā skriešanā un nereti pat gadās aizmirst par pusdienām.

"Esmu veidojusi sižetus par Jauno vilni kopš konkursa pirmsākumiem, ar laiku kļūstot arī par projekta Jaunā viļņa dienasgrāmatas līdzproducenti. Emociju un notikumu spriedze, iespēja redzēt, kā dzimst jauni talanti, izdošanās un kuriozi, smiekli un asaras - kas tik vien nenotiek šajā vasaras spraigākajā notikumā!

Man ir prieks, ka varu dalīties ar skatītājiem ar to, ko safilmējam dienas laikā - sākot ar dalībnieku ierašanos, līdz pat konkursa pēdējai dienai.

Intervijas ar pasaulslaveniem dziedātājiem un uzlecošajām zvaigznēm, konkursa jaunumi un negaidīti pavērsieni, slēgtie pasākumi un aizkulišu mākslinieciskā intriga... Esam kopā ar skatītājiem pusmēnesi un, kas zina, kādi pārsteigumi mūs visus sagaidīs šogad," sarunā ar DELFI Izklaidi stāsta Maija.

Taujāta, kāda tad ir žurnālistes ikdiena konkursa laikā, Maija atklāj, ka darbadiena ir piesātināta ar dinamiku, tehniskām izmaiņā un jauniem notikumiem.

"Kad esi pienākumu virpulī, laika izjūta ir visai relatīva, tādēļ var aizmirst papusdienot vai izdarīt kādas citas mazsvarīgas lietas. Koncentrējos uz būtisko, lai varētu izpildīt darba apjomu.

Kaut arī man ar operatoriem gadās visai spraigi momenti un olimpisko spēļu cienīga spriedze, atrodam iespēju veldzējumu rast mūzikā un īsās kafijas pauzēs, pārrunājot turpmāko darba plānu," atklāj žurnāliste.

Maija vienmēr izcēlusies ar ļoti pārdomātu un gaumīgu stilu. Arī konkursā Jaunai vilnis viņai vienmēr jāizskatās labi, tajā pašā laikā neaizēnojot dalībniekus, jo viņi ir notikuma galvenie varoņi.

"Protams, tā kā esmu kadrā, jāveltī laiks arī ārienei. Tas ir tikai pašsaprotami. Nepārspīlēju, jo galvenie notikuma varoņi ir dalībnieki. Tajā pašā laikā kā vadītāja varu atļauties mazliet vairāk, kas attiecas un TV kadru vizuālo realizāciju.

Kamēr ir mēģinājumi un vēl nav sākušies koncerti, ģērbjos kā jebkurš cilvēks karstā laikā, priekšroku pārsvarā dodot rafinēti brīvam stilam, apvienojot klasisku un komfortu, papildinot ar kādu rotu. Un, protams, mana iecienītākā frizūra - brīvi izlaisti mati, bize vai zirgaste. Man ārkārtīgi reti patīk sarežģītas frizūras," stāsta Maija.

Savukārt profesionālajā sfērā Silova, vadot Jaunā viļņa dienasgrāmatas jau vairākus gadus, pieradusi strādāt ļoti dinamiskā vidē, kas, viņasprāt, žurnālista profesijā ir milzīgs pluss. Viens no izaicinājumiem ir censties atklāt konkursa dalībnieku raksturus.

"Kā TV vadītājai man ir interesanti iepazīt dalībniekus, censties atklāt viņu raksturus un parādīt to skatītājam. Der atzīmēt, ka dienasgrāmatu formāts paredz aktīvu satura tempu - ātru kadru maiņu, tādēļ no daudzu jo daudzu stundu safilmētā materiāla ēterā tiek palaist pavisam nedaudz. Šādu formātu nosaka pasākuma organizatori," noslēgumā saka Maija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!