Foto: LETA

Kopš jauno izpildītāju konkursa Jaunais vilnis 2013 noslēguma pagājusi jau gandrīz nedēļa, taču kaislības tik ātri nerimstas un cilvēki turpina paust savu viedokli.

Lai gan daži žurnālisti uzskata, ka krievi uz vairākām dienām bija okupējuši ne tikai Jūrmalu, bet arī 11. novembra krastmalu Rīgā, festivāls tomēr aizritējis salīdzinoši mierīgi un bez ievērojamiem skandāliem.

Kā ierasts, lielākā uzmanība tika pievērsta spožākajām Krievijas šovbiznesa zvaigznēm - Laimai Vaikulei, Josifam Kobzonam, Leonīdam Agutinam, Borisam Moisejevam, Valērijai, Kristīnai Orbakaitei, Grigorijam Ļepsam, un daudziem citiem.

Vairums no viņiem par savu eksistenci atgādināja, ik dienas mainot raibu raibos tērpus, tāpēc pupi un dziļi dekoltē bija ierasti skati konkursā, un arī luksusa auto parāde Jūrmalas ielās bija visai iespaidīga.

Formāli tika attaisnots arī šī zvaigžņu saieta oficiālais motīvs - jauno izpildītāju konkurss, kurā uzvarēja puisis no Kubas, bet vienīgais Latvijas pārstāvis Pēteris Upelnieks vēstures lappusēs tika ierakstīts kā pirmais latvietis, kas palicis pēdējā vietā.

Tiesa, Upelnieks sevi parādīja kā nobriedusi skatuves personība, kam aiz muguras ir grandiozi muzikālie panākumi, tāpēc par pēdējo vietu nesatraucās, lai gan konkursa trešajā dienā ķērās pie pēdējā salmiņa - itāļu dziedātāja Toto Kutunjo iežēlināšanas.

Arī ārzemju viesi Jūrmalā bija sabraukuši prominenti - šogad gan iztika bez Romana Abramoviča, tomēr miljonāru un miljardieru saraksts bija iespaidīgs.

Miljardieri Boiko no ballīšu apmeklēšanas neatturēja pat fakts, ka viņš ir invalīds ratiņkrēslā, un uz zvaigznēm paraudzīties ratiņos bija atripināts vēl kāds ievērojams viesis - leģendārais padomju aktieris Nikolajs Karačencevs.

Arī Latvijas puse uz koncertiem un nakts ballītēm sūtīja savus labākos spēkus - ar miljardieriem dancoja tautā mīlētie Valdis Zatlers, Kirovs Lipmans, Ainārs Šlesers, Aleksandrs Levents un Ivans Haritonovs.

Arī DELFI Izklaide pārliecinājās, ka interese par Jauno vilni daudzkārt pārspēj gan Rīgas pils degšanu, gan Dziesmu un deju svētkus, gan jebkuru no lielajiem mūzikas festivāliem, tāpēc piedāvājam nelielu atskatu uz simts krāšņākajiem kadriem no aizvadītā "viļņa".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!