Foto: Mango

Skandalozais pašmāju fotogrāfs Aleksandrs Sokolovs interneta vidē visai bieži apspriež dažādas sabiedrībā aktuālas tēmas. Šoreiz viņš nācis klajā ar paziņojumu, ka sievietes bieži vien bērnus izmanto, lai attaisnotu savas neveiksmes – neizdevušos karjeru un lieko svaru. Viņa izteikumi aizvainojuši aktrises Agneses Zeltiņas meitu Mariju Romiju (attēlā).

"Ja reiz audzināt bērnus ir dzīvē svarīgākais un ja tas ir cilvēka pamatmērķis - ar ko tad mēs atšķiramies no dzīvniekiem? Cilvēks taču nav amēba, kuras vienīgai mērķis ir vairoties," sociālajā tīklā Facebook prāto Sokolovs.

Fotogrāfa izteikumi nokaitinājuši Mariju, kura pati ir meitiņas Mīlas Jasmīnas mamma. Jaunā māmiņa ir pārliecināta, ka Aleksandrs nav tiesīgs par šo tēmu spriest, jo viņam pagaidām nav reālas pieredzes, kā tas ir - satikt sievieti, kuru ir vēlme apprecēt un radīt pēcnācējus.

"Aleksandr, neesi tik kategorisks. Mēs varētu ilgi un gari spriedelēt, vai tā bijusi viņas dabiskā izvēle, vai tā viņas jūtas laimīgas, vai tomēr vēlētos vīrieti, uz kuru paļauties un kurš liktu viņai justies kā sievietei, nevis kara zirgam.

Tev tomēr nav nekādas reālas pieredzes, tikai novērojumi. Kad tev pašam būs sieviete, kuru vēlēsies precēt un no kuras vēlēsies bērniņu, tad parunāsim, cik tu daudz gribēsi, lai viņa skrien apkārt un tu esi tikai aksesuārs.

Protams, jums (vīriešiem) ir ērtākas tādas sievietes ,kas visu var, jo atņem daļu jūsu atbildības, bet es tomēr uzskatu, ka vīrietis ir vīrišķīgs, ja viņš uzņemas atbildību," savu viedokli paudusi Romija.

Uz šo Marijas komentāru Sokolovs sniedzis atbildi, ka savā fotogrāfa karjerā rdzējis gana daudz sieviešu, kā rezultātā viņš varējis izdarīt vairākus secinājumus, savukārt Zeltiņa viņam devusi padomu, ka vajadzētu paskatīties nedaudz tālāk par savas studijas apvāršņiem.

"Aleksandr, ir viena liela atšķīrība. Tu esi vīrietis, un es esmu sieviete! Tu šajā rakstā spried par sievietēm, tādēļ es esmu kompetentāka spriest par to, kas mums liek justies laimīgākām, un mēs noteikti neesam laimīgas, ja esam vientuļās māmiņas, kaut arī ar biznesu un trenētu pakaļu!

Nedomāju, ka no tavas klientūras var izdarīt normālus secinājumus... Apvāršņi ir daudz lielāki, nekā tava studija!" savu sašutumu neslēpa Zeltiņa.

Savukārt Sokolovs turpināja apgalvot, ka viņam uz pleca raudājušas daudzas sievietes, kurām dzīvē bijuši sarežģījumi, kurus viņs nenovēlētu piedzīvot Marijai, tādēļ viņam ir unikāla iespēja uz attiecību un sieviešu problēmām skatīties globālā līmenī.

Lai gan fotogrāfs savos uzskatos palika nelokāms, arī Romija savu viedokli mainīt negrasījās, vien ieteica Aleksandram nebūt tik kategoriskam.

"Tev nav ne mazākas sajēgas, ar kādiem sarežģījumiem dzīvē es esmu saskārusies. Ar tādiem, kādi ir reti kuram un kas ir patiešām nopietni... Viss, pie šī arī paliksim. Vienkārši neesi tik kategorisks un nedali cilvēkus pa plauktiņiem, viss ir sarežģītāk, nekā no malas izskatās!" sarunu Facebook diskusijā noslēdza Marija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!