Foto: F64

Turpinot rubriku, kurā populāri pašmāju ļaudis iesaka savas mīļākās receptes, par Latvijas rokenrola karali dēvētais mūziķis Pits Andersons (attēlā), kurš jau vairākus gadus ir veģetārietis, atklāj vienu no savām iecienītākajām sautējuma receptēm.

"Mana sieva Anna ir veģetāriete jau 18 gadus. Pats gaļu neēdu aptuveni desmit gadus. Ikdienā esam iecienījuši dažādus dārzeņu ēdienus," sarunā ar DELFI Izklaidi stāsta Pits.

Mūziķis uzskata, ka ēdiena gatavošana ir improvizācija. Arī viena no viņa ģimenes iecienītākajām receptēm ir indiešu un gruzīnu virtuves apvienojums.

"Šim sautējumam, protams, var likt klāt arī gaļu, piemēram, vistas, taču mēs ar sievu bez tās iztiekam. Pati recepte ir ļoti vienkārša.

Sautējuma sastāvā ir kabači vai cukīni, baklažāni, kurus pirms tam pārkaisa ar sāli, lai dabūtu nost rūgtumu, tomāti bez mizas, gredzenos sagriezti sīpoli, paprika, fenheļa sakne, ingvers, mazs čili pipariņš, valrieksti, aptuveni piecas ķiploka daiviņas, kurkuma, kinza un violetais baziliks," detalizētu sastāvdaļu izklāstu sniedz Pits.

Mūziķis dārzeņus iesaka sagriezt un tad likt sautēties. Garšai jāpievieno fenheļa sakne un ingvers, bet nobeigumā klāt jāliek kurkuma. Pēcāk visu pārkaisa ar saspiestām ķiploka daiviņām, kinzu un baziliku.

Pits iesaka gatavot pēc garšas un improvizēt ar sastāvdaļu daudzumu un proporcijām. Viņš uzsver, ka šī recepte nepavisam nav sarežģīta un pagatavošana arī neaizņems daudz laika.

"Mums ar sievu patīk taisīt ēst, taču pēdējā laikā koncertgrafiks ir tik noslogots, ka nesanāk laika pašiem gatavot. Nesen arī pārvācāmies un jaunu dzīvokli, kurā mums ir neliela pagaidu virtuvīte.

Parasti ēdam ārpus mājas, taču gatavot mums patīk, un, kā jau to var noprast, mūsu ģimenē iecienīti ir tieši veģetārie ēdieni," noslēgumā saka Pits.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!