Foto: Privātais arhīvs

Trešdien, 11. septembrī, muguras traumas dēļ slimnīcā nokļuvis pašmāju mūziķis un reperis Gatis Irbe jeb Gacho (attēlā), taču, par spīti tam, ka puisi mocījušas pamatīgas sāpes un viņš nav varējis paelpot, ārsti sākumā viņam nemaz nav pievērsuši uzmanību.

Kā vēsta repera ieraksti mikroblogu vietnē Twitter, viņš traumējis muguru - savilkts viens no muskuļiem, un tas radījies spiedienu uz nervu, kā rezultātā viņš nemaz nav varējis parunāt un paelpot, tikai rakstīt.

To viņš arī nepagurdams darīja, savus sekotājus regulāri informējot par notikumu attīstību un gaitu, šad tad arī paironizējot par slimnīcas darbinieku gausumu un pacientu ignorēšanu.

Kad Gacho ieradies ārstniecības iestādē, slimnīcas personāls sākotnēji viņu ignorējis un nemaz nav izrādījis nekādu interesi par slimnieku.

Pēcāk reperis tomēr saņēmis nepieciešamo aprūpi, taču viņš analizējis, ka tas noticis tikai tādēļ, ka viņš ir atpazīstams, kas savukārt licis viņam sabēdāties, jo nav korekti pēc šāda principa izvēlēties, kam sniegt palīdzību.

Lai gan reperis tomēr saņēma nepieciešamo aprūpi un viņa veselības stāvoklis uzlabojās, slimnīcā gūtā pieredze viņā raisījusi pārdomas par to, kāda ir medicīniskās aprūpes kvalitāte Latvijā.

"Ziniet, kā es uzskatu? Ja vidējā alga būtu tūkstotis mēnesī katram no viņiem [ārstiem], viņi te kā skudras rušinātos, nevis sēņotu un dzertu buljonu!" savās pārdomās dalījies Gacho.

Reperis arī novērojis, ka slimnīcā notiek tāda kā "laika atstrādāšana". Viņam radies priekšstats, ka personāls vairāk pīpē, nekā aprūpē pacientus, tiesa, labus vārdus un uzslavas Gacho veltījis kādam medbrālim, kurš viņu atpazinis un izkārtojis vizīti pie ārsta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!