Foto: DELFI

Šobrīd šova Jaunā talantu fabrika telpās notiek aktīvi mēģinājumi un gatavošanās nākamās nedēļas koncertam. Savus padomus audzēkņiem sniedz arī mentori, kuri reizēm visai skarbi mēdz izteikties par dalībnieku sniegumu.

Viena no talantu šova mentoriem Jolanta Gulbe-Paškeviča, ierodoties uz mēģinājumu pie saviem audzēkņiem, atzinās, ka ir ļoti nokaitināta gan par dalībnieku attieksmi pret darbu, gan par žūrijas vērtējumiem.

"Šeit nav mūzikas akadēmija; jums ir jārēķinās, ka katram no žūrijas ir sava pieredze un viedoklis. Šovs ir šovs, un ir labi, ka žūrijā ir dažādi cilvēki. Arī jūsu priekšnesuma radīšanā piedalās vairāki cilvēki. Jums ir jāpaņem labākais un vērtīgākais priekš sevis," savu padomu sniedza Jolanta.

Mentore īpaši izcēla Evijas Krūmiņas (attēlā) šīs nedēļas koncerta priekšnesumā saskatītos mīnusus, pārmetot meitenei viņas dziedāšanas manieri, kuru viņa līdz šim nav pat ne mazdrusciņ mainījusi.

"Evija, tev ir jāsaņemas. Man ir nedaudz dusmas, ka tu nemaini savu dziedāšanas manieri, taču es pie tā nevainoju tevi. Tevī vienkārši ļoti ir iesakņojusies vide, kurā esi augusi, kura tev bijusi apkārt," klāstīja Gulbe.

Jolanta iztaujāja Eviju par viņas muzikālo pieredzi un iepriekšējiem pedagogiem, kuri snieguši artavu meitenes attīstībā, mēģinot izprast, kādēļ Evijai ir izveidojies sava dziedāšanas stils, kas mentorei šķiet nepareizs.

Kad Evija uzskaitīja vairākus pedagogus, kurus apmeklējusi, Jolanta viņai sniedza padomu, ka vajag pārvarēt sevi un neieciklēties uz kaut kādiem pieņēmumiem, kas iestrādājušies galvā.

"Akadēmiskā dziedāšana ir cita dziedāšanas tehnika, bet tas nav slikti. Tas, ko tev iemācīja, sēž tev dziļi iekšā kā iebetonēts pamats. Mums to tagad vajag nedaudz pacelt augšā, un es tev pateikšu, ko no tā tev vairs nevajag," savus padomus sniedza Gulbe.

Mentore Evijai lūdza izpildīt dažus vingrinājumus, lai pārbaudītu, cik augstus toņus meitene spēj nodziedāt. Kad "fabrikante" paskaidroja, ka viņai ir nelielas problēmas ar augstajām skaņām, mentore aizsvilās.

"Beidz man filozofēt! Nav tev taisnība, tiešām nav taisnība! Neliec sev bremzes prātā! Tu vari, mīļā! Tu vienkārši esi sev nostādījusi stulbu latiņu, kura nav patiesa.

Tu man esi dziedājusi tādas notis! Viss ir tavā galvā. Tu plombes esi sev uz smadzenēm uzlikusi. Nav nekādu neērto un ērto augstumu. Ja ir neērts, vajag trenēt, kamēr tas kļūst par tavējo. Nost visas latiņas! Ja nē, dabūsi pa galvu," visai skarba bija Gulbe.

Jolanta arī uzsvēra, ka Evijai ir pamatīgas balss dotības un viņa vēlas tās attīstīt, kamēr jaunā censone vēl nav, pēc Gulbes vārdiem, izlidojusi ārā no šova.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!