Kārtējo reizi pasauli pārsteigusi Japāna – kāda televīzijas raidījumu vadītāja ļāvusies visai jocīgai un amizantai, bet tajā pašā laikā ļoti bīstamai izklaidei, kuras ietvaros piesējusi sev gaļas gabalu un kļuvusi par varāna potenciālo maltīti.

Par asinis stindzinošajām izklaidēm parūpējusies japāņu slavenība un piedzīvojumu meklētāja Aiako Imoto, kura regulāri apceļo pasauli un piedalās dažādos trakos un pat dzīvībai bīstamos pārbaudījumos.

Sieviete savulaik cīnījusies ar aligatoriem, pieskārusies dažādām plēsoņām, kuri mierīgi viņu varētu notiesāt pusdienās, kā arī skrējusies ar gepardu, taču šoreiz Imoto nolēma kļūt par milzu ķirzakas ēsmu un nedaudz to pakaitināt.

Sieviete, tērpusies japāņu tradicionālajā tērpā kimono un apsējusi ap vidukli striķi, kura galā iekārts prāvs gaļas gabalu, centās pievilināt komodo varānu jeb komodo pūķi, kā to mēdz dēvēt vietējie.

Kad izsalkušais dzīvnieks pietuvojās ēsmai, sieviete aši metās bēgt. Jāatzīst, šīs izdarības no malas izskatās visai amizanti - sieviete kimono tērpā drasē pa putekļiem, bet viņai nopakaļ skrien milzīgs varāns, kurš kāro notiesāt gaļu.

Imono šo pašu izaicinājumu jau īstenoja pirms pāris gadiem, taču toreiz viņa no varāna bēga, ģērbusies skolnieces kostīmiņā, un nevar noliegt, ka šāds ietērps noteikti ir daudz parocīgāks bēgšanai no varāna, nekā kimono.

Komodo varāni ir lielākās ķirzakveidīgās būtnes pasaulē, kuras var pārvietoties ar ātrumu, kas sasniedz pat 24 kilometrus stundā. Jāpiemin arī fakts, ka šie dzīvnieki savu potenciālo upuri spēj sajust no vairāku kilometru liela attāluma.

Varāns savu upuri parasti apdullina ar nelielu indes devu, bet vēlāk to saplosa ar ārkārtīgi asiem zobiem. Šim varāniem notiesāt krietni lielākus dzīvniekus, piemēram, cūkas, bifeļus un briežus, nesagādā nekādas problēmas, tādēļ droši var apgalvot, ka Imono ir ļoti drosmīga sieviete.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!