Foto: Vida Press
Skaistuma un iespaidīgu apaļumu dēļ daudzas sievietes ir gatavas uz gluži neprātīgiem soļiem, bet amerikāņu pornozvaigzne Elizabete Stāra (attēlā) pēc savas bēdīgās pieredzes iesaka dāmām rūpīgi padomāt, pirms ķerties pie radikālām metodēm.

Pirms 15 gadiem Elizabetes krūtīs ievadīti mākslīgas šķiedras, un tagad apdraudēti ir ne tikai sievietes apaļumi, bet arī viņas dzīvība - lai glābtu viņu no nāves, ārsti ieteikuši veikt abu krūšu mastektomiju.

Krūtis sieviete savulaik nolēmusi palielināt karjeras dēļ, un tas viņai izmaksājis krietnu summu - par aptuveni trīsarpus tūkstošiem eiro viņas krūtīs ievadītas polipropilēna šķiedras, kuru uzdevums bijis, bloķējot šķidruma plūsmu, stimulēt krūšu palielināšanos.

Ar to viss nav beidzies - neilgi pēc 1999. gadā piedzīvotās operācijas sākušās nopietnas komplikācijas, un gadu gaitā viņa pārdzīvojusi vairāk nekā 60 dažādas ķirurģiskas iejaukšanās, lai novērstu pirmās operācijas radītās problēmas.

No vienas krūts šķiedras gan izdevies pilnībā izņemt, bet otrā tās palikušas un turpinājušas savu iznīcinošo darbu. Šobrīd Elizabetes labajā krūtī ir implants, kas satur četrus litrus fizioloģiskā šķidruma - tikai tā bijis iespējams panākt, lai abas krūtis izskatītos simetriski.

Tagad mākslīgo šķiedru procedūra ir aizliegta, un ne velti - Elizabete ir piemērs, ka labi iecerētā rezultāta vietā šķiedru radīto komplikāciju dēļ sieviete var tikt pie krūtīm, kas atgādina pārmērīgi piepūstus balonus un ir bīstamas dzīvībai.

Tiesa, 43 gadus vecā divu jau pieaugušu bērnu māte, kuras krūts turpina piebriest, svārstās, vai veikt krūšu mastektomiju. Lai gan dakteri mēģina pārliecināt sievieti, ka krūtīs var rasties asins trombi un veidoties infekcija, kas var beigties ar nāvi, sieviete nav gatava atvadīties no krūtīm, jo tas nozīmētu viņas karjeras beigas.
 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!