Foto: F64

Decembra sākumā medijus pāršalca vēsts, ka Briselē aplaupīta LTV raidījuma Sirmais. Kulta ēdieni komanda, un zagļi piesavinājušies visu safilmēto materiālu un tehniku. Tapis zināms, ka Beļģijas policija joprojām nav notvērusi ļaundarus, tādēļ pārraides filmēšana atlikta uz nenoteiktu laiku.

"Pagaidām ir grūti spriest, kad varētu atsākties filmēšana. Tā ir atlikta uz nenoteiktu laiku. Protams, ka visa Sirmais. Kulta ēdieni komanda cer, ka kulinārijas raidījums atgriezīsies pie skatītājiem, bet nav konkrētas skaidrības, kad tas varētu notikt," sarunā ar DELFI Izklaide atklāj raidījuma producente Ilze Lasmane-Brože.

Kā stāsta producente, raidījuma radošajai komandai beidzot izdevies samierinātie un tikt pāri pērnā decembra nepatīkamajiem notikumiem, kuru sekas jūtamas joprojām. Tiesa, nedaudz skumdinošs ir fakts, ka Beļģijas policijai nav izdevies notver garnadžus.

Šobrīd notiek aktīva darbība pie Mārtiņa Sirmā grāmatas veidošanas, kurā būs apkopotas receptes un ceļojumu iespaidi, taču nelielas problēmas sagādā Čīles un Argentīnas braucienu noformēšana, jo nepieciešamie vizuālie materiāli nozagti.

"Receptes un iespaidi no Čīles un Argentīnas ceļojuma mums ir saglabājušies, taču vislielāko problēmu sagādā bildes, kuras, tāpat kā safilmēto materiālu un tehniku, Briselē nozaga. Šobrīd meklēju kādu fotogrāfu, kurš uzturas kādā no šīm valstīm un varētu palīdzēt," noslēgumā saka Ilze un atklāj, ka grāmata pie lasītājiem rvarētu nonākt rudenī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!