Foto: AFP/Scanpix
Japānā dažādi neparasti fetiši ir bieža parādība, un tagad to garajam sarakstam pievienojusies jauna kustība - "zentai" jeb ģērbšanās augumu un seju pilnīgi nosedzošos tērpos.

Vislielāko popularitāti "zentai" kustība iemantojusi Tokijā, bet tiek lēsts, ka pamazām tērpšanās augumu un seju nosedzošajos kostīmos pārņems arī pārējo Japānu.

Tokijas "zentai" kluba desmit biedri, kuri iepazinušies, izmantojot neierobežotās globālā tīmekļa iespējas, regulāri satiekas un kopīgi izklaidējas - viņi rīko gan ballītes, gan gaļas cepšanas pasākumus, gan citas draudzīgas pasēdēšanas.

Tāpat kustības pārstāvji ārvalstu medijiem atklājuši, ka viņi labprāt ielās dodas arī vienatnē - milzīgajās, krāsainajās "zeķēs" ietērptie cilvēki apmeklē klubiņus un tic, ka nevienam viņu parādīšanās nešķiet dīvaina vai nosodāma.

"Es visu savu dzīvi esmu uztraukusies par to, ko citi par mani domā. Cilvēki man ir teikuši, ka izskatos jauka, bērnišķība vai naiva. Mani tas ir nomācis, bet, valkājot šo tērpu, es vienkārši esmu persona ar nosegtu ķermeni un seju," skaidrojusi kāda 20 gadus veca kustības aktīviste.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!