Foto: Aleksandrs Sokolovs
Aleksandrs Sokolovs ir viens no populārākajiem un pieprasītākajiem, bet tajā pašā laikā arī pretrunīgāk vērtētajiem pašmāju fotogrāfiem, un šonedēļ viņš kārtējo reizi licis par sevi runāt – virtuālajā vidē starp viņu un vairākām sievietēm izcēlies pamatīgs kašķis.

Aleksandrs tīmekļa vietnē Facebook šonedēļ publicējis foto, kurā iemūžinājis ļoti slaidu daiļavu apakšveļā (attēlā), un pie attēla mākslinieks arī sniedzis informāciju, ka bildē redzamās modeles svars esot 56 kilogrami, bet auguma garums - 183 centimetri. Tieši sievietes parametri raisījuši sašutumu vairākām daiļā dzimuma būtnēm.

Šis foto izpelnījies neviennozīmīgu novērtējumu, un, kamēr vairākas sievietes komentāru sadaļā padalījušās ar viedokli, ka attēlā redzamās dāmas ķermeņa formas esot ļoti skaistas, dažas metušās virsū Sokolovam un modelei, nodēvējot viņu par pārlieku kārnu.

"Tev būtu jāsāk beidzot domāt, ko tu kā fotogrāfs popularizē sabiedrībai. Visas tās ekstra tievo grūtnieču fotosesijas un vēl šī svara norāde - tā, it kā tas būtu kaut kas tāds, pēc kā katrai sievietei tiekties.

Tu esi tas cilvēks kas spēj mainīt sabiedrību, bet liekas visai skumji, ka tev pašam galvā ir tikai viens skaistuma etalons, lai gan pirms pāris gadiem pats pacēli jautājumu par anoreksiju," savu sašutumu paudusi kāda sieviete.

Drīz vien savu atbildi sniedza arī Sokolovs. "Man riebjas resnas sievietes. Nekad viņas nefotografēju un nefotografēšu. Resnums - tā ir cilvēka izvēle. Nav nekādas ģenētikas vai "platu kaulu", bet gan slinkums.

Pilnīgi jebkura sieviete var ēst tīri un daudz sportot, un viņa izskatīsies perfekti. Es necenšos patikt vairākumam. Es dievinu atlētiskas un tievas sievietes. Un ceru, ka pārejās metīs miskastē pīrādziņus un televizora pulti un aizdomāsies," skaidri un gaiši savu nostāju formulējis Sokolovs.

Lieki teikt, ka Aleksandra paziņojums pielēja pamatīgu eļļas devu ugunij, un drīz vien sadusmots sieviešu pūlis metās nežēlīgā un vētrainā diskusijā, kurā katra centās pierādīt savu taisnību un aizstāvēt savas tiesības izlemt - būt apaļīgai vai tievai.

Diskusijā iesaistījās arī seksīgā pašmāju fitnesa modele Karīna Akmens, kura aizvainotajām sievietēm vienkārši ieteica pieņemt sevi tādu, kāda katra ir, un nenosodīt ne tievās, ne normālās, ne apaļīgās dāmas, bet pat tas nemazināja sašutuma vilni, ko bija raisījis Aleksandra paziņojums.

Tiesa, pats fotogrāfs savos uzskatos palika nelokāms. "Dāmas, tas ir mans personīgais viedoklis. Jā! Man patīk tievas un nepatīk resnas. RESNAS. Tādas, kam tauki spiežas no visām pusēm, kuras rij picas un bulkas. Un kuras neko nedara, lai izmainīt situāciju.

Tādas man riebjas. Tāda sieviete nevar būt sievišķīga. Es tādu negribētu seksuāli. Lai arī kāds būtu svars, sievietei ir jābūt sievišķīgai, bet vīrietim - vīrišķīgam," lakonisks bijis fotogrāfs.

Tāpat strīdā iesaistījās arī vairākas sievietes, kas dzemdējušas bērnus, un arī viņu vidū viedokļi dalījās - dažas pieturējās pie apgalvojuma, ka bērnu laišana pasaulē nav attaisnojums liekajam svaram un slinkošanai, kamēr citas metās aizstāvēt māmiņu tiesības un apgalvoja, ka strijas un nošļukušas krūtis esot skaists apliecinājums tam, ka sieviete dzemdējusi bērnus, kas arī esot viņas galvenā misija uz zemes.

Pilnu diskusiju iespējams izlasīt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!