Foto: DELFI

Bijusī Dailes teātra štata aktrise Ieva Pļavniece (attēlā) ir viena no retajām pašmāju daiļā dzimuma pārstāvēm, kura publiski paziņojusi par savu netradicionālo orientāciju. Tiesa, tās dēļ viņai nācies arī ciest no diskriminācijas.

Pērnā gada rudenī Pļavniece oficiāli noformēja attiecības ar savu mīļoto sievieti Anamiku Goldbergu, un šopavasar abas uzsāka kopīgu biznesu - radošās dāmas atvēra savu restorānu-naktsklubu Happy Days&Nights.

Jau vēstīts, ka pirms gada aktrise arī pieņēma lēmumu pamest Dailes teātri, un tagad viņa intervijā izdevuma Kas Jauns atklājusi, ka savas seksuālās orientācijas dēļ savulaik tikusi apdalīta ar lomām.

"Zinu, ka daudzas lomas man aizgāja garām, jo valdīja uzskats, ka "viņa nevar ticami nospēlēt attiecības ar vīrieti". Es centos par to nepārdzīvot, sevi sargājot, uzaudzēju baigi biezo ādu," atzinusi Pļavniece un nav slēpusi, ka problēmas orientācijas dēļ viņai radušās tikai darbā.

"Jā, ir jūtama šī diskriminācija. Tieši tāpēc jau aktieri vispār neliem ārā no tiem skapjiem. Jo nedod darbu," mīļoto sievieti intervijā Kas Jauns papildinājusi Anamika, bet pati Pļavniece bildusi, ka neesot bijis patīkami arī tad, kad "kāds iereibis režisors bufetē vēl par tevi paņirgājas tikai tāpēc, ka esi citāds".

Tagad Pļavniece jūtoties laimīga, ka beidzot "iznākusi no skapja" un vairs nav jāslēpj savas attiecības ar Anamiku. Par spīti pārdzīvotajam viņa arī aicina citus homoseksuālos cilvēkus apsvērt iespēju pārtraukt melot sev un citiem.

"Es gribu pateikt visai Latvijas tautai, ka pietiek slēpties skapjos. Jūs un mēs visi nevaram iedomātes, cik patiesībā daudz mūsu ir. Izjūtu, ka tagad varu pilnvērtīgi dzīvot dzīvi. Esmu laimīga, un man ir nenormāli superīgi!" priecājusies Pļavniece.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!