Foto: DELFI

Ceturtdienas, 9. oktobra, vakarā kinoteātrī Forum Cinema Latvijas pirmizrādi piedzīvoja režisora Andra Gaujas pirmā spēlfilma Izlaiduma gads, bet pēc filmas noskatīšanās radošā komanda un viesi devās uz klubu Coyote Fly, lai atzīmētu priecīgo notikumu.

Lai gan daudzi pirmizrādes viesi bija pārsteigti par Izlaiduma gada komandas izvēli, nolemjot ballīti atzīmēt vienā no Rīgas glamūrīgākajiem klubiem, par viesu trūkumu nevarēja sūdzēties - režisora un viņa komandas draugi, atbalstītāji, domubiedri un vienkārši interesenti plašā pulkā atzīmēja jaunā latviešu kino darba nonākšanu uz ekrāniem.

Šajā vakarā uz skatuves kāpa muzikālā apvienība Ryga, bet par dejām rūpējās divi spicākie Rīgas dīdžeji - Toms Grēviņš un Artūrs Mednis.

Jau vēstīts, ka Gaujas jaunā filma ir stāsts par jaunu skolotāju Zani, kas pēc piedzīvotas vilšanās personiskajā dzīvē visu enerģiju velta savai audzināmajai klasei, taču aiziet par tālu - ekskursijās un mājas ballītēs pakāpeniski izzūd robeža starp skolotāju un skolniekiem, un Zane nonāk sarežģītā personisko attiecību mezglā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!