Foto: Publicitātes foto
Austrāliešu kinematogrāfisti Etiopijas dienvidos sastapuši 20 gadus vecu meiteni ar tik milzīgu disku lūpās, kas pārsteidz ne tikai ārzemniekus, bet arī daudzus vietējos iedzīvotājus.

Režisors Abrahams Jofe ar savu komandu tobrīd filmējis dokumentālo seriālu, kad pēkšņi viņi ieraudzījuši šo tumšādainos skaistuli ar iespaidīgo ārieni.

"Mēs ceļojām ar dažiem vietējiem gidiem, bet pat viņus samulsināja šī meitene, kuras vārds, kā noskaidrojām vēlāk, ir Ataije Elidžidana.

Esmu liels Ginesa rekordu grāmatas cienītājs, bet pat man viņas lūpas šķita neiespējami lielas. Tomēr izrādījās, ka arī vietējie no viņas nespēj novērst acis," vēlāk medijiem stāstīja Jofe.

Izmērījuši disku, austrālieši secināja, ka tā apkārtmērs ir 59,5 centimetri, bet diametrs - 19,5 centimetri, kas ir divreiz lielāks par vidusmēra disku, ko lieto sievietes šajā reģionā.

Ārvalstu mediji precizē, ka šī brīža rekords, kas ir ierakstīts Ginesa grāmatā, pieder sievietei, kuras lūpu diska diametrs ir 15 centimetri.

Pēdējā laikā Etiopijas valdība pieņēmusi vairākus jaunus likumus, lai izskaustu šo tradīciju, kas plaši tiek piekopta surmas cilts meiteņu vidū, taču daudzi jauni cilvēki turpina sekot šai senajai paražai.

"Diskiem viņu dzīvē ir ļoti liela nozīme - tie paredzēti, lai pievilinātu vīrieti, kā arī nodemonstrēt līgavas pūra apjomu. Tāpat tie kalpo kā savdabīga pašizpausmes forma, un es domāju, ka jaunieši šādi cenšas parādīt savu stilīgumu," komentējis Jofe.

Ar tulka palīdzību sazinājies ar meiteni, režisors noskaidroja, ka Ataije šo disku valkā jau trīs gadus.

"Ataije teica, ka pirms trim gadiem viņai izsita divus apakšzobus un ielika šo disku. Viņa skaidro, ka diska nēsāšana nav ne sāpīga, ne sagādā kādas neērtības. Arī mēs viņu pārsteidzām - iedevām pagaršot kokakolu. Meitene iedzēra un no pārsteiguma iepleta acis," savos piedzīvojumos dalījies Jofe.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!