Foto: F64
Pašmāju sabiedrības krējumam 2014. gads pagāja mīlestības zīmē – šajā gadā apprecējās īpaši kupls skaits pašmāju populāro cilvēku. Kāzu ceremonijas variēja no lielām, tūkstošus vērtām svinībām līdz klusām, privātām ceremonijām tuvāko cilvēku lokā.

Kāzu sezonu marta sākumā aizsāka dziedātāja Diāna Pīrāgs, apprecot franču finansistu Frenku Često. Pagaidām abi sareģistrējušies dzimtsarakstu nodaļā, bet tad, kad būs nokārtotas iepriekšējo laulību formalitātes, abi savu savienību svētīšot arī baznīcā.

Maija vidū notika Latvijā vienas no gaidītākajām kāzām - apprecējās šovā Saimnieks meklē sievu 2 iepazītais brašais celtnieks Ventis Vītols. Pēc vairākus mēnešus ilgušām attiecību peripetijām ar dzejnieci Magoni Burku šovā, Ventis izlēma atgriezties pie pirmā dēla mammas Maritas un apprecēja viņu īsi pirms Magone laida pasaulē Venta otro dēlu.

Maija beigās slepeni apprecējās arī dziedātāja LieneCandy un uzņēmējs Igors Lipajs. Lai gan dziedātāja allaž informē fanus par saviem dzīves notikumiem, šoreiz viņa bija izvēlējusies ar lielo notikumu nelielīties. Izpalika arī grezna ballīte, jo jaunā sieviņa jau bija ar lielu punci - drīz pēc kāzām pasaulē nāca pāra dēliņš.

Vasara bija īsts kāzu laiks arī Latvijas šovbiznesa dzīvē. Jūlijā pēc astoņu mēnešu draudzības pie vīra izgāja leģendārā skatuves māksliniece Olga Rajecka, apprecot skaņu inženieri Ivo Bankavu. Tai pašā laikā apprecējās arī dziedātāja Jenny May, kura mija gredzenus ar meitiņas Sāras tēvu Gati Babri.

Jūlijā laulības ostā iestūrēja arī viena no labākajām un skaistākajām Latvijas vieglatlētēm Laura Ikauniece, apprecot Rolandu Admidiņu, kurš ikdienā strādā par ugunsdzēsēju. Laura turpmāk sacensībās piedalīsies kā Ikauniece-Admidiņa.

Īpaši vērienīgas un dārgas kāzas jūlijā sarīkojis Jānis Vinters, apprecot savu ilggadīgo draudzeni un dēliņa mammu Signiju, kura pēc kāzām pārgājusi vīra uzvārdā.

Vasaras vidū ar savu mīļoto Elīnu apprecējās arī slavenais Vecrīgas panks Andris Aleksējevs, plašāk pazīstams kā Peksis. Par priecīgo notikumu pāris paziņoja tautai ar portāla Facebook starpniecību.

Savukārt augustā savu abu dēliņu tēti Ģirtu Lapsu beidzot apprecēja jaunā skatuves māksliniece Antra Stafecka. Kāzas notika svētā Meinarda salā Ikšķilē.

Īpaši slepenās kāzās augustā apprecējās režisors Regnārs Vaivars un Latvijas Nacionālā teātra aktrise Madara Botmane. Kāzu ceremonija notikusi Sv.Pestītāja Aglikāņu baznīcā Vecrīgā.

Septembrī ar sociālā tīkla Twitter starpniecību vēsti par apprecēšanos ar sava dēliņa mammu Zani Cālbergu atklāja laika ziņu seja Māris Grigalis.

Gads noslēdzās ar īpaši vērienīgām kāzām. Trešdien, 19. novembrī, Rīgas mērs Nils Ušakovs saviem sociālo tīklu sekotājiem lepni paziņoja, ka gatavojas precēties ar savu biroja vadītāju Ivetu Strautiņu, un jau tajā pašā dienā abi savas attiecības arī noformēja oficiāli. Laulību ceremonija notika Rīgas Kristus Piedzimšanas pareizticīgo katedrālē, klāt esot tikai abu tuvākajiem draugiem un ģimenes locekļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!