Foto: Publicitātes foto

Pēc šova TV zvaigzne noslēguma jaunie talanti turpina darboties visdažādākajās radošajās sfērās. Par "vintāžas" Santu iesauktā Santa Getmančuka (attēlā) atklāj, ka viņas kaislība bez mūzikas ir arī friziermāksla, un gatava dalīties savos stila padomos.

"Esmu atklājusi metodi, ar kuras palīdzību, negriežot pat milimetru no saviem matiem, var iegūt jebkādu matu garumu.  Galu galā izskatīsies, ka tie ir griezti vai gluži otrādi - pieaudzēti.

Izejot no šova, vēlējos iegūt īsu matu griezumu, taču ņemot vērā to, ka mati neaug tik ātri, lai vienas dienas laikā varētu viņus atkal pataisīt garus, sāku domāt alternatīvas. Paņēmu no vecmammas mantoto ķemmīti, un pār mani nāca atklāsme.

Sākotnēji sociālajos tīklos veicu eksperimentu, uztaisīju īsā matu griezuma frizūru, nofotografēju un ievietoju bildi Facebook.  Rezultātā 97% no komentētājiem tiešām noticēja tam, ko redz, atlikušie 3% bija tādi, kuri pārjautāja, vai tiešām mati ir nogriezti.

Tad nolēmu ar šo eksperimentu iziet sabiedrībā, un rezultāts bija tāds pats," DELFI Izklaidei par eksperimentiem ar matiem stāsta vintāžas Santa. Lai iedvesmotu arī citas meitenes interesantām pārmaiņām, Santa sastādījusi šogad aktuālāko frizūru topu, kuras pati izmēģinājusi arī uz savas galvas.

Astotajā vietā šī gada matu stilā viņa ierindo dažādus galvas aksesuārus. Tie noderēs "netīro matu dienās". "Ar lielām sprādzēm vai cepuri var piešķirt izskatam nedaudz huligānisku vai sportisku iespaidu," skaidro Santa.

"Septītajā vietā aktualitāšu topā lieku frizūru ar nosaukumu "Ak, tu, mazā sirsniņa", kuru parasti taisa uz izlaistiem matiem. Ilūzija ir tajā, ka skatoties uz cilvēku no priekšas, nevar pateikt, ka tā ir sirds formā uzpīta bize. Frizūra būs īpaši aktuāla uz Valentīndienu.

Sestajā vietā šosezon - lokas. Taču tādas lokas, kas tītas uz pirksta un tad taisnotas. Kā piekto iesaku frizūru ar nosaukumu "spilgtā grieķiete", kura tapa šova telpās eksperimentējot ar krāsu flakoniņu un vienu sprādzīti. Uz to momentu ilūzija bija matu krāsā, kura deva krāsotu šķipsnu piesitienu," frizūru idejas iesaka Santa.

Kā ceturto gada labāko matu sakārtojumu Santa iesaka bizīšu frizūru, ko šovā veidojusi kolēģei Egii. Savukārt trešā aktualitāte šogad - uz vienu pusi sasprausti mati. "Te nu gan var variēt. Jo lielāks musariņš uz galvas, jo labāk.

Otrajā vietā ierindojās frizūra ar nosaukumu "čirkainā grebene", kura bija mana frizūra Vecgada vakarā. Tā kā esmu dzimusi Kazas gadā, tad mēģināju imitēt kazu.

Bet pirmajā vietā kā gada aktualitāti lieku jau pieminēto frizūru - ilūzija par nogrieztiem matiem," gada tendences atklāj frizūru eksperte.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!