Foto: Privātais arhīvs

Iedvesmojošais treneris Eduards Ševčenko (attēlā), kurš no īsta kaulu kambara kļuvis par fantastiski muskuļota auguma īpašnieku, atklāj savu dienas režīmu. Treneris pārliecināts, ka ikviens var atrast laiku savas ārienes pilnveidošanai, un tas atmaksāsies ar uzviju.

"Katru rītu sāku ar auzu pārslām brokastīs. Dienu beidzu ar biezpienu. Pa dienas vidu ir vēl kādas četras ēdienreizes. Cenšos ēst nelielām porcijām, bet regulāri, jo tas paātrina vielmaiņu.

No olbaltumvielu produktiem izvēlos putnu gaļu, olas, biezpienu, zivis. No ogļhidrātiem pārsvarā tie ir rīsi, pilngraudu makaroni, auzu pārslas. Obligāti uzturā lietoju dārzeņus un zaļumus. Labos taukus cenšos uzņemt no avokado, riekstiem, linsēklu eļļas," DELFI Izklaidei savu ēdienkarti atklāj izcilā auguma īpašnieks.

Starp sacensību sezonām viņš sevi īpaši neierobežo un atļaujas pamieloties gan ar saldumiem, gan augļiem. Sacensību sagatavošanās periodā, kas ilgst četrus mēnešus, gan par uzturu vairāk jāpiedomā.

"No saldumiem jāatsakās pilnībā, ogļhidrātu daudzums tiek ierobežots, dārzeņi un zaļumi arī tiek speciāli izvēlēti, bet no augļiem minimāli tiek iekļauti citrusaugļi," stāsta Eduards. Atkarībā no sacensībām mainās arī viņa treniņu grafiks.

"Starpsezonā trenējos piecas reizes nedēļā. Trīs no tiem ir spēka treniņi, bet divi - aerobās slodzes treniņi. Gatavošanās periodā tie ir pieci spēka treniņi un seši vai pat septiņi aerobās slodzes treniņi un papildus vēl 30 līdz 50 minūtes pozēšanas treniņos trīs vai četras reizes nedēļā," savu režīmu atklāj treneris un bodibildinga sacensību dalībnieks.

Kādam Eduarda režīms varētu izklausīties neizturams, taču puisis uzsver, ka savu vizuālo tēlu var izmainīt tikai ar neatlaidību. Ja netrūkst apņēmības, ikviens vīrietis var tikt pie sava sapņu auguma - tā uzskata treneris. Tiesa, katra standarti par ideālu atšķiras, un tas nemaz nav slikti.

"Esmu apmierināts ar savu ķermeni, un man nav svarīgs to cilvēku viedoklis, kuri izsaka negatīvus komentārus, jo ideālu nav. Ja visi cilvēki būtu apmierināti ar savu ķermeni, tad mums apkārt būtu daudz vairāk smaidīgu un pozitīvu personu. Lielu cieņu izrādu tiem, kuri vēlas un cenšas izmainīt savu ārieni, tādiem labprāt cenšos palīdzēt un motivēt viņus," tā Eduards.

Treneri priecē fakts, ka latvieši pēdējā laikā kļuvuši sportiski aktīvāki. Viņš uzsver, ka, lai sasniegtu labus rezultātus, jābūt ļoti mērķtiecīgam, motivētam un gribasspēka pilnam. Nekādi attaisnojumi nederēs - iekviens var atrast nedaudz laika, ko veltīt tikai un vienīgi sev - tas atmaksāsies ar uzviju.

"Cilvēki mēdz nodoties karjerai un ģimenei, kas nav nosodāmi, taču viņi piemirst par sevi, par savu veselību. Pēc manām domām, mīlēt sevi ar mēru ir veselīgi un vajadzīgi. Pratīsi mīlēt sevi, mācēsi izrādīt mīlestību arī citiem.

Jā, es esmu kaut kur līdzīgs narcisam, man patīk skatīties un apbrīnot sevi. Skatoties spogulī, es redzu treniņa rezultātu un vizualizēju sevi, kāds es vēlos izskatīties, bet nekad neskopošos izteikt komplimentus citiem un iepriecināt viņus," savu attieksmi pret dzīvi atklāj Eduards.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!