Foto: Privātais arhīvs

Par Latvijas garākās bizes īpašnieci kronētā Alisa Bulavkina (attēlā) no Priekules atklāj, kā viņai izdevies izaudzēt tik garu matu rotu un kā ikdienā tiek galā ar krāšņo matu kopšanu.

"Mani mati nekad mūžā nav griezti - tie aug jau 19 gadus. Regulāri aplīdzinu to galiņus, bet tas arī viss. Protams, ir bijuši brīži, kad garie mati sāk krist uz nerviem un sagribas tos nogriezt, bet tas ātri pāriet," DELFI Izklaidei savas 92 centimetrus garās bizes stāstu atklāj Alisa.

Tik gari un skaisti mati prasa īpašas rūpes. "Ikdienā cenšos matus nežāvēt ar fēnu un netaisnot. Izmazgāju un ļauju tiem dabīgi izžūt, kas parasti aizņem trīs līdz četras stundas. Šampūna gan man aiziet visai daudz - ar 100 mililitru pudelīti nepietiks.

Lietoju parastu šampūnu un kondicionieri, pa retam kādu matu masku. Nekad mūžā neesmu krāsojusi matus. Domāju, ka tas un arī izvairīšanās no fēna un taisnotāja ir galvenais iemesls matu veselīgumam, nevis kādi brīnumlīdzekļi," spriež meitene.

Ikdienā viņa saņem daudz komplimentus par savu skaisto bizi. Cilvēkiem arī rodas jautājumi, vai tādi mati nav ļoti smagi un vasarā nerada lieku karstumu.

Alisa smejoties atklāj, ka viņai galvas rota problēmas nesagādā gluži vienkārša iemesla dēļ. Viņa nemaz nezina, kā tas ir - dzīvot ar īsiem matiem.

"Ja visu dienu nostaigāju ar copi, vakarā šķiet, ka galva nokritīs no tā smaguma. Bet citādi esmu jau pieradusi. Mani garie mati ir daļa no manis, nevaru iedomāties, ka tie varētu būt citādi. Mani mati ir mana atpazīstamības zīme un lepnums. Ne velti garus matus agrāk uzskatīja par sievišķības pazīmi.

Vienīgais mīnuss - pati nevaru izpausties, taisot sev dažādas frizūras. Bez friziera palīdzības ar tik gariem matiem tas ir grūti. Bet man ir lieliska frizierīte Priekulē, kura man ātri un skaisti māk sataisīt matus, piemēram, uz izlaidumiem," stāsta Alisa.

Meitene nav apņēmusies matus audzēt visu dzīvi - to, cik ilgi augs bize, rādīs laiks. "Audzēšu tik ilgi kamēr apniks," spriež Alisa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!