Foto: DELFI

Pēc šovā Saimnieks meklē sievu iepazītās Magones Burkas (attēlā) gandrīz gadu ilgas publiskas kašķēšanās ar mazā Raimonda Saulgaiša tēvu Venti Vītolu Liepājas tiesa beidzot pieņēmusi spriedumu attiecībā uz abu mazuļa aizgādību. Magone vairs nespēj klusēt par viņai un bērniem nodarītajām pārestībām.

Marta beigās Liepājas tiesā slēgtā sēdē, piedaloties Liepājas un Kandavas bāriņtiesai, tika izskatīta lieta par nepilnu gadu vecā Raimonda aizgādību un tēva saskarsmes tiesībām. Spriedums ir labvēlīgs Magonei.

"Tiesa lēma apmierināt manu prasību, piešķirot man atsevišķu aizgādību pār jaunāko dēlu. Venta prasība par saskarsmes tiesībām tika apmierināta daļēji. Noteikts, ka Ventis varēs satikt Raimondu laikā, kad esmu Latvijā, bet manis izvēlētā vietā un manis izvēlētas trešās personas klātbūtnē.

Kad dzīvosim ārpus Latvijas, man jānodrošina bērna ierašanās Latvijā divas reizes gadā, bet tēvam trīs reizes gadā jāapciemo dēlu valstī, kur mēs dzīvojam," DELFI Izklaidei stāsta beigas atklāj Magone.

Konkrētu plānu par aizbraukšanu no valsts Magonei pašlaik nav - galvenais, ka viņa ar bērniem ir brīva no Venta un var turpināt veidot savu dzīvi bez viņa tirānijas.

"Es varu braukt kaut uz Āfriku. Ventis principiāli negribēja mani ar bērniem izlaist no valsts. Gribēja turēt te, Latvijā, sev zem tupeles kā paša sievu.

Viņa sieva tagad ir krīzes centrā pēc tam, kad viņš to saspēra ar kājām un kulakiem sava otra dēla Jura klātbūtnē. Vismaz tā runā viņa kaimiņi. Policijā pat bija iesniegums, bet Ventis pierunāja Maritu to atsaukt," šaušalīgus faktus atklāj Magone.

Kamēr Ventis presei sūdzējās par to, ka Magone viņam it kā liedz tikties ar dēlu, pati Magone klusēja, cerot tādā veidā pasargāt savus bērnus. Nu viņa sapratusi, ka Venta nekaunībai nav robežu un sapratusi, ka laiks runāt atklāti.

"Es baiļojos par savu dzīvību un bērnu mieru. Bet esmu sapratusi, ka klusēšana manu un bērnu piedzīvoto neizdziedēs. Es eju par patiesību un taisnu tiesu, un, ja arī mani kāds novāks, tāpat Dievs to zina.

Kādos apstākļos man kā grūtniecei un ar trīsgadīgu dēlu savulaik bija jādzīvo pie Venta Kandavā! Manu vecāko dēlu Robertu Ventis spundēja vienu istabā, neļāva viņam ēst. Mani rāva laukā no gultas, spārdīja.

Kad atteicos ar viņu gulēt, meta gultas veļu man sejā un skrēja šauties. Tas viss mana dēla klātbūtnē. Nekad neaizmirsīšu, kas man bija jāpārcieš. Klusēju, jo baidījos. Tagad esmu mazliet atguvusies no tā murga un zinu, ka viņam būs jāatbild par to, ko mums nodarījis.

Galvenais, ka Vītola kunga slava tautā ir augsta un teicama tēva lomā. Aizkulises viņš patur noslēpumā.

Tiesā viņš bļāva, ar kādām tiesībām es bērnam pieprasīju nomainīt uzvārdu uz savējo. Bet man ir jautājums - ar kādām tiesībām viņš pats uzrakstījis dēlu savā apgādībā, saņemot par to nodokļu atvieglojumus, ja bērns dzīvo ar mani?

Viņš slavē sevi, ka maksājot lielu naudu alimentos. 128 eiro nemaz nav liela nauda, ja runa par bērna uzturēšanu. Tos pašus viņš maksā ņaudēdams, kavējot par pusotru mēnesi. Marta alimentus Vītols dēlam vispār nav maksājis. Visādi atrunājas, lai tikai nebūtu jāuztur paša dēlu.

Starp citu, šobrīd viņam iet krimināllieta par nelikumīgu ieroču glabāšanu un tirgošanu. Bija arī kratīšana viņa mājās," aizkulises atklāj sieviete, kura visu šo laiku klusējusi.

"Man viņam ir arī pāris veltījuma dzejoļu. Veci ļaudis saka - vilks spalvu maina, bet tikumu ne. Un šis tāds, kā mana omes māmuļa teica, taisns kā zirga loks," ar veselīgu ironiju uz pārdzīvoto atskatās dzejniece un divu dēlu mamma.

Viņa atklāj, ka Ventis, uzzinot tiesas spriedumu, to esot sadedzinājis, tādējādi izliekoties, ka tas nav spēkā. Pēc tam telefona sarunā Ventis veltījis Magonei un bērnam virkni lamuvārdu. Sāpīgākais, ka tas viss noticis mazā Raimonda 10 mēnešu dzimšanas dienā.

"Nedēļu atpakaļ viņš tika uzaicināts ciemos, lai šodien atzīmētu bērna 10 mēnesīšus. Neieradās un neko pat nepaziņoja. Es šodien piezvanīju un sarunu ierakstīju. Tālāk lai video runā pats par sevi," nopūšas Magone.

Sarunas ieraksts dzirdams pievienotajā video. Brīdinām - ierakstā pārsvarā dzirdama necenzēta leksika! 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!