Foto: Reuters/Scanpix
Aizvadītajā nedēļā Brunejas galvaspilsētā Bandarseribegavanā valdīja prieks un līksmība – tur kāzas sāka svinēt sultāna dēls Abduls Maliks (attēlā kopā ar sievu).

31 gadus vecais Abduls Maliks ir sultāna Hasanala Bolkiaha un viņa sievas karalienes Salejas jaunākais dēls, un viņš ir otrais rindā, lai kļūtu par nākamo sultānu.

Par savu dzīves pavadoni karaliskā atvase izvēlējies 22 gadus veco datu analizētāju Dajanku, un kāzu svinēšana Brunejas sultāna pilī, kurā esot 1788 istabas, sākās jau 5. aprīlī.

Kulmināciju svinības sasniedza svētdien, 12. aprīlī, kas bija pirmā reize, kad zeltā tērptais jaunais pāris kopā atrādījās plašākai sabiedrībai. Protams, līgava šim pasākumam bija īpaši grezni saposta - ar zeltu izšūto tērpu papildināja iespaidīgs rotaslietu arsenāls, kājās meitenei bija īstas kristāla kurpītes, un arī līgavas pušķis bija darināts no dārgakmeņiem.

Pēc šīs publiskās ceremonijas jaunais pāris ar vecākiem un vēl aptuveni 5000 viesiem devās baudīt banketu, bet ar to svētki nebeidzas - prinča kāzu svinības noslēgsies 15. aprīlī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!