Foto: Reuters/Scanpix

Sestdien, 20. jūnijā, Rīgā norisināsies Eiropraida gājiens, bet daudzās citās pasaules lielpilsētās jau notikuši lesbiešu, geju, biseksuāļu un transpersonu praidi, kuri izpelnījušies milzīgu atsaucību un sabiedrības ievērību.

Aizvadītās nedēļas izskaņā vērienīgi gājieni notika Varšavā, Atēnās, Romā, Šanhajā, Telavivā un citviet, bet īpaši daudz cilvēku izgāja ielās Losandželosā, kur visas nedēļas nogales garumā ļaudis tika priecēti ar jestrām ballītēm, koncertiem, kuros uz skatuves kāpa pasaules šovbiznesa spīdekļi, un citām izklaidēm.

Ikgadējā Telavivas geju un lesbiešu gājienā piedalījās vairāk nekā 100 000 cilvēku, un praidu ar savu klātbūtni pagodināja arī vairāki Izraēlas politiķi. Tāpat jāatzīmē fakts, ka grandiozajā koncertā uz skatuves kāpa 2014. gada Eirovīzijas uzvarētāja Končita Vursta.

Savukārt Varšavā sestdien norisinājās Polijas vēsturē līdz šim vērienīgākā geju un lesbiešu demonstrācija Vienlīdzības parāde, kurā piedalījās aptuveni 20 000 cilvēku.


Eiropraida pasākumi Rīgā norisināsies no 15. līdz 21. jūnijam, un tiek lēsts, ka gājiens, kurš notiks sestdien, varētu pulcēt aptuveni divus tūkstošus dalībnieku.

Gājiena dalībnieki satiksies Elizabetes ielā pie Splendid Palace un tad dosies pa Brīvības ielu, Bruņinieku ielu un Tērbatas ielu. Parāde noslēgsies Vērmanes dārzā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!