Ansamblis Horsemen turpina radīt dziesmas par valstī aktuālajām norisēm. Pēc tam, kad apdziedāti kredīti un Valsts prezidenta nomaiņa, zirggalvji ķeras pie visas Latvijas skolēnu, studentu un skolotāju apdziedāšanas 1. septembra gaidās.

DELFI Izklaidei atklāj paši mūziķi, dziesma Skola ir ar mazliet ironisku piesitienu, un tā raksturojama kā "trakulīgi besīga". Skola atklāj, kā izpaužas skolēnu besis kad no rīta agri jāceļas un jāiet uz skola.

"Skolas vecuma bērniem ir grūti saprast, kādēļ izglītība ir nepieciešama, un tādēļ viņiem bieži uznāk besis, ar ko grūti cīnīties.

Protams, vairums skolēniem liekas, ka uz skolu dodas vecāku vai skolotāju dēļ, lai atzīmētos, ka ir bijis, bet reāli jau tie ir tie cilvēki, kas neļauj noiet no ceļa tādā vecumā, un grib, lai bērni iegūst izglītību, ar ko konkurēt darba tirgū," par dziesmas ideju stāsta Horsemen.

Mūziķi īpaši uzsver - dziesma nekādā gadījumā nerekomendē darīt klipā redzamās lietas. "Tam ir tikai izklaidējoša nozīme, par ko var pasmieties, kad ir pārgājis besis," smejas mūziķi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!